Банка ДСК спечели наградата за най-добър уебсайт на годината в международния конкурс PROGRESS SITEFINITY 2017
Секция: Технологии
18 Април 2018 16:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Банка ДСК спечели наградата за най-добър уебсайт на годината в международния конкурс PROGRESS SITEFINITY 2017

/КРОСС/  Сайтът на банката е отличен с най-много гласове в категория „Банки" за креативност, дизайн, потребителско преживяване, функционалност, както и за цялостното си представяне

Банка ДСК обяви, че корпоративният сайт на компанията е победител в категорията „Банки" в международния конкурс на технологичната компания Progress - „Уебсайт на годината на Progress Sitefinity" за 2017 г. Конкурсът се провежда за седма поредна година и отличава най-добрите уебсайтове, създадени със система за управление на съдържанието на Progress - Progress Sitefinity, а победителите се избират с публично гласуване като наградата отива при номинацията с най-много гласове.

Банка ДСК мотивира партньорството си с технологичната компания Progress с необходимостта от система за управление на съдържанието (CMS), отговаряща на всички изисквания и очаквания на банката - гъвкавост, аналитичност, персонализация и администрация, както и на изискванията за сигурност и защита. Бонус за финансовата институция е и фактът, че платформата предлага свои собствени инструменти за анализ на връзката между потребителя и сайта, което позволява създаването на уникална функционалност, съобразно интересите на потребителите, анализ на данните и надграждане на съществуващите функционалности на сайта.

Хиляди организации по света разчитат на Progress Sitefinity за персонализация и оптимизация на потребителското преживяване за различни видове уебсайтове и устройства. Тези награди отличават най-креативните и иновативни измежду тях при предоставянето на открояващи се преживявания и вдигат високо летвата в тяхната индустрия", каза Марк Армстронг, вицепрезидент и управляващ директор за Европа, Близкия изток и Африка и Азиатско-Тихоокеанския регион и Япония в Progress.

От името на Банка ДСК благодаря за изключително успешното партньорство с колегите от Progress и разработчиците на корпоративния сайт - Студио Х Дигитал, благодарение на които успяхме да изградим платформа, която да предложи на потребителите ни едно уникално преживяване, изключително удобство при заявяване на продукти и услуги онлайн, както и комфорт при работа със сайта през мобилни устройства.. Съвместният ни продукт позволява да реагираме бързо и да предоставяме изключително качествено онлайн обслужване при максимално съкратено време за реакция, което очевидно е и причината за  високия вот от страна на потребителите", заяви Юрий Генов, изпълнителен директор на Банка ДСК и ръководител на направление „ИТ и операции".

„Уеб сайтът на Банка ДСК беше за нас един от проектите, които ще останат в историята на Студио Х като един от най-предизвикателните проекти, по които сме работили. Клиентът очакваше висока степен на иновативност, сигурност и качество, подобрено потребителско преживяване и възможно най-голяма самостоятелност при администрирането на съдържание и ние се радваме, че в лицето на Progress срещнахме надежден партньор, с който да удовлетворим изискванията на Банката", коментира и Крис Поповски, изпълнителен директор на Студио Х Дигитал.

Тази година 51 уебсайта, създадени на базата на системата Progress Sitefinity, бяха номинирани в 17 категории: потребителски стоки и услуги, държавен сектор, автомобилен и транспортен сектор, здравеопазване, производство, образование, недвижими имоти и строителство, услуги, технологии, туризъм, хранителна индустрия, асоциации, неправителствени организации, мултисайт и графичен дизайн.

Изборът на победителите в конкурса се извършва на два етапа. Първо вътрешно жури на Progress избира трите най-добри сайта във всяка категория по технически показатели. След определяне на финалисти, на втория етап се обявява публично гласуване чрез имейл и чрез социалните медии, а получилите най-много гласове, в отделните категории, са и големите победителите на финалното гласуване.

Повече информация за конкурса и пълен списък на победителите можете да намерите на страницата на конкурса Website of The Year Awards https://www.sitefinity.com/customers/website-of-the-year/2017