Отстраниха наранената леща на ранената полицайка
Секция: Здраве
19 Април 2018 07:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отстраниха наранената леща на ранената полицайка

/КРОСС/ „Днес съм много по-голям оптимист. Операцията протече много гладко за този тип тежки травми. Оперирахме снощи между полунощ и 2 часа през нощта. Възстановихме целостта на окото. Зашихме роговицата. Извадихме чуждо чуждо тяло от окото - стъкло с размери 4,5мм/2,5мм/2мм. Отстранихме и наранената леща, която беше почнала да помътнява, тоест имахме процес на травматична катаракта. Важното е, че в своята цялост задната капсула е запазена, така че на втори етап бихме могли да мислим за имплантиране на вътреочна леща. Приключихме операцията с частична предна витрактомия. Окото няма да бъде загубено, а точна оценка на зрението можем да дадем след 3 до 6 месеца. Предстоят допълнителни операции", заяви за „Здравей, България" Кючуков, началник на Очната клиника в ИСУЛ.

Припомняме, че жената пострада от бомбичка по време на дербито „Левски" - ЦСКА. Самоделното взривно устройство е избухнало до стъклена врата, като парчета от нея са ранили сериозно служителката на реда.

Тя ще остане под лекарско наблюдение няколко дни, а от полицията задържаха над 30 души в опит да установят кой точно от феновете е хвърлил бомбичката.