Стабилно е състоянието на патриарх Неофит
Секция: Православие
19 Април 2018 09:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стабилно е състоянието на патриарх Неофит

/КРОСС/ Патриарх Неофит се чувства добре. Състоянието му е стабилно. Това съобщи проф. Николай Младенов от столичната болница, където е приет на лечение българският духовен глава. Патриархът е в интензивния сектор.

Лекарят обясни, че всеки човек, който носи определени заболявания те се обострят понякога. Тази сутрин патриархът е разговарял и е пил кафе с медиците.

Рецидиви може да има, но на този момент нещата са овладени. Лечението е процес, в който участват много лекари. Той може да се възстанови към нормалните си жизнени функции и тогава ще бъде изписан.

За заболяванията няма да влизам в подробности, но това е обичайно за тази възрастова група независимо дали са патриарси, или обикновени хора.

Според медика, здравословното състояние на президента, премиера и патриарха е наблюдавано, тъй като са тримата основни в държавата. В този контекст не беше спомената председателката на парламента Цвета Караянчева.

Припомняме, патриарх Неофит бе приет в Аджъбадем Сити Клиник Болница Токуда в сряда следобед със симптоми, свързани с хроничното му заболяване.

Висши духовници са потвърдили, че патриархът е хоспитализиран, но също така няма причини за тревога относно здравословното му състояние.