Иран, Ирак, Сирия и Русия обсъдиха в Багдад борбата с тероризма
Секция: СВЯТ
19 Април 2018 19:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иран, Ирак, Сирия и Русия обсъдиха в Багдад борбата с тероризма

/КРОСС/ Представители на армиите и силите за сигурност на Иран, Ирак, Сирия и Русия се срещнаха днес в Багдад, за да координират борбата си срещу тероризма, предаде Франс прес, цитирайки иранското министерство на отбраната.

"Разузнавателното сътрудничество между четирите страни, насочено към постигане на общи цели и борба с тероризма, беше успешен опит за постигане на стабилност и сигурност и трябва да бъде в основата на бъдещото сътрудничество", заявил иранският министър на отбраната генерал Амир Хатами, който е на официално посещение в иракската столица. Той подчертал, че коалицията на четирите страни е изиграла важна роля за победата над групировката "Ислямска държава", предаде Ройтерс.

Ирак е бил представен от генерал Саад ал Алак, началник на разузнаването в министерството на отбраната.

Днес иракските военновъздушни сили нанесоха удари по позиции на "Ислямска държава" в Сирия, обяви канцеларията на иракския премиер Хайдер ал Абади.

Операцията срещу терористичната групировка е била проведена поради опасността, която представляват джихадистите за Ирак, по заповед на министър-председателя, който е и върховен главнокомандуващ.

Иран подкрепя иракското и сирийското правителство в борбата им срещу бунтовниците и джихадистите. Той изпрати в тези две страни военни съветници, както и предполагаеми доброволци от Иран или Афганистан, отбелязва Ройтерс.