Орбан се закани да гони "Отворено общество" до дупка
Секция: СВЯТ
20 Април 2018 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Орбан се закани да гони "Отворено общество" до дупка

/КРОСС/ Унгарският премиер Виктор Орбан каза днес, че очаква конфликтът му с либералната идеология на фондация "Отворено общество" да продължи, въпреки решението й да напусне Унгария, предаде Ройтерс.

По-рано днес стана ясно, че Фондацията на Джордж Сорос "Отворено общество" ще закрие своето представителство в Будапеща и ще премести в Берлин офиса за дейностите си в Източна Европа.

"Може би ще ме разберете, ако не роня крокодилски сълзи", каза той в ефира на местно радио, попитан за напускането на фондацията на американския финансист Джордж Сорос. Орбан добави, че ключовият въпрос, по който има разногласия със Сорос - миграцията, ще остане начело в европейския дневен ред.

На срещата на върха на европейските лидери в края на юни трябва да бъдат направени големи промени в начина, по който континентът се справя с миграцията, каза той и добави, че такива решения трябва да бъдат взети след изборите за Европейски парламент през 2019 г., за да е сигурно, че избирателите на ЕС имат думата по въпроса.