Румен Радев: Необходима е много по-сериозна подкрепа за работата на местните власти за развитието на Северозападна България
Секция: ПОЛИТИКА
20 Април 2018 13:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Радев: Необходима е много по-сериозна подкрепа за работата на местните власти за развитието на Северозападна България

/КРОСС/ Има нужда от много по-сериозно отношение към икономическото развитие на Северозападна България. Много европейски проекти стартират в този регион и местните общини трябва да получат необходимата подкрепа от страна на централните власти за тяхната реализация.

Това заяви държавният глава по време на посещението си в Монтана и срещата си с кмета на града Златко Живков и общинското ръководство. Държавният глава отново подчерта, че трябва да се даден шанс на финансовата децентрализация, с която да бъдат увеличени и възможностите на местните власти да осъществяват проектите с най-голямо значение за региона.

На среща в сградата на Общината кметът Златко Живков запозна президента Радев с проблемите и перспективите за развитие на Монтана. „Като духовност това е един от най-богатите райони.  Доказвате, че човек е важно да има сърце, идеи и енергия да работи за своя край”, заяви държавният глава и добави, че са нужни действия, а не постоянно да се повтаря, че Северозападна България е най-бедният регион у нас.

Златко Живков благодари за подкрепата и съдействието на президента за освобождаването на Иво Богданов от гръцки затвор. „Оказаната от Вас подкрепа е знак за уважение към всички хора в Монтана”, подчерта кметът.

По покана на Иво Богданов президентът Румен Радев гостува и на семейството му в град Монтана, който беше освободен от гръцки затвор с подкрепата  на българския държавен глава.