Световния ден на Земята – 22 април отбелязваме под надслов „Свят без замърсяване с пластмаси“
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Април 2018 14:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Световния ден на Земята – 22 април отбелязваме под надслов „Свят без замърсяване с пластмаси“

/КРОСС/ Изработване на предмети от пластмасови отпадъци, зелена класна стая, засаждане на фиданки, конкурси за картички, рисунки, есета, свързани с темата за Земята, са само част от инициативите, с които Министерство на околната среда и водите, чрез своите регионални структури отбелязва Деня на Земята - 22 април.

Тазгодишната тема „Свят без замърсяване с пластмаси“ е избрана именно, за да насочи вниманието към цялостна промяна на нагласата и отношението ни към пластмасите. Стремежът е значително намаляване на замърсяването с пластмаси и увеличаване на усилията за премахване на пластмасите за еднократна употреба в световен мащаб.

Използвайки силата и посланията на кампанията, отново ще се постави на дневен ред въпросът за замърсяването с пластмаси, пречупен не през сложната призма на законодателство и терминология, а представен по начин, лесен за осъзнаване и от най-малките. Промяна на поведението и начин на живот без замърсяване от пластмаса е лична отговорност на всеки от нас!

Събитието е изключително мащабно, като само за 2018 г. ще бъде отразено с над 2,5 милиарда „зелени“ инициативи по целия свят.

Инициативите, планирани от звената на Министерството на околната среда и водите на територията на цялата страна, може да видите

http://www.moew.government.bg/bg/svetovniyat-den-na-zemyata-otbelyazvame-pod-nadslov-svyat-bez-zamursyavane-s-plastmasi/