HUAWEI P20 Pro получи престижна TIPA награда за "Най-добър фото смартфон" за 2018 година
Секция: Технологии
20 Април 2018 15:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
HUAWEI P20 Pro получи престижна TIPA награда за "Най-добър фото смартфон" за 2018 година

/КРОСС/ Huawei Consumer Business Group обяви, че новият флагман HUAWEI P20 Pro е отличен като един от най-добрите продукти за 2018 г. от асоциацията TIPA (Technical Image Press Association)– глобален авторитет в областта на фотографията и снимачната индустрия. Устройството получава престижната награда "Най-добър фото смартфон" (“Best Photo Smartphone.”).

Отличието отразява всеотдайността и усилията на инженерите и дизайнерите на Huawei в създаването на водещи за световната индустрията мобилни устройства за потребителите, поставяйки в основата качеството, дизайна и производителността.

Ли Чанджу, вицепрезидент за мобилните устройства в Huawei Consumer Business Group, споделя: P сериите на Huawei са всепризнати за своите необикновени камери. Доказваме това с първата в света система с 3 камери, която разработихме съвместно с Leica. Новата P20 гама продължава тази отлична линия на успеха и позволява на всеки - от любителите-фотографи до професионалистите - да прави невероятни снимки. Бихме искали да благодарим на TIPA за наградата на най–новия ни флагман продукт и се обръщаме към потребителите с призива да следят нашите бъдещи иновации през следващите години“.

HUAWEI P20 Pro беше избран от представители на 29 световни медии за фотографски и други технологии за обработка на изображения, включващи задълбочени анализи и номинации за продукта, негови тестове и сравнения. Представяйки първата в света тройна камера Leica и най-високият брой пиксели в смартфон до момента с широка бленда f / 1.8, f / 1.6 и f / 2.4, HUAWEI P20 Pro притежава с 40-мегапикселов RGB сензор, 20MP монохромен сензор и 8MP сензор с оптична стабилизация и телеобектив с 3x оптично приближение. В комбинация с професионалната система с изкуствен интелект с алгоритми за разпознаване на 500 сцени от 19 различни категории, устройството позволява на потребителите да заснемат изображения с професионално качество.

"TIPA за втора поредна година награждава смартфон на Huawei за отличните постижения в областта на „смарт“ фотографиятa", казва Томас Герърс, председател на TIPA. "Новият P20 Pro, разработен в партньорство с Leica, е невероятна съпка напред в развитието на смартфоните към устройства за висококачествена фотография."

Способностите на камерата на телефоните от серията P20 поставиха нов стандарт в смартфон фотографията, в резултат на наскоро полученото признание от лабораторията DxOMark.

HUAWEI P20 Pro и HUAWEI P20 получиха двата най–високи резултата, получавани някога от смартфон, с 3-цифрени резултат от 109 и 102 точки съответно.

Според Ларс Рем от DxOMark: „Ние сме свикнали всяко поколение камери на смартфони да бъде по–добро от предишното, но поглеждайки към изображенията и тест резултатите на P20 Pro, то изглежда Huawei са прескочили едно или две поколения напред. Резултатите са точно толкова добри. Тройната камера на P20 Pro е най–голямата иновация, която сме виждали в мобилната фотография в последно време, и определено променя правилата на играта. “