Желю Бойчев за енергийния сектор: Държавата я няма
Секция: Коментари
21 Април 2018 12:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Желю Бойчев за енергийния сектор: Държавата я няма

/КРОСС/ Все още в комисията чакат информация от прокуратурата, от Министерството на икономиката и на енергетиката, както и информация за всички дружества на семейство Върбакови. Това каза Желю Бойчев от БСП, в коментар на резултати от работата й, пред "Седмицата" по Дарик радио.

Много е информацията по въпросите за приватизацията на електроразпределителните дружества, посочи той и допълни, че това което го смущава е, че има едни обявени и одобрени инвестиции, но въпроса е как се удостоверяват тези инвестиции.

Дали цената, която плащат гражданите за енергията е тази, която трябва да се плаща, дали правилно е ценообразувана, посочи той и допълни, че в тази посока сигурно ще има препоръки.

Трябва да се обърне внимание на инвестиционните програми, които са заявени и дали те се изпълняват в пълен обем, защото около 100 млн. на година са заявените инвестиции и те се одобряват в пълен обем от регулатора, посочи Бойчев.

Държавата я няма, така обобщи той ситуацията в сектора. Бойчев дори постави под съмнение ефективността на подобни временни парламентарни комисии.