Футболни страсти без умора на Фен Купа в Стара Загора
Секция: СПОРТ
21 Април 2018 14:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Футболни страсти без умора на Фен Купа в Стара Загора

/КРОСС/  „Радостта на народа" Божидар Искренов и легендата на „Берое" Васил Драголов откриха официално турнира и надъхаха участниците

55 гола паднаха само в първата серия мачове

Наздраве за футболните моменти с приятели! Първият регионален полуфинал на Каменица Фен Купа 2018 стартира днес на стадион „Берое" (изк. терен) в Стара Загора. Участници в него са близо 320 любители футболисти, разпределени в 32 отбора от града домакин и Сливен. Този уикенд момчетата ги очаква огромна доза автентичен футбол, придружен с много емоции и незабравими моменти със стари и нови приятели.

И като стана дума за приятели - официални гости за откриването бяха „радостта на народа" Божидар Искренов и легендата на „Берое" Васил Драголов. „Добре дошли на 16-тото издание на Каменица Фен Купа. Този турнир няма аналог в България и пожелавам на моите приятели организаторите някой ден да отпразнуват откриването на 116-тото издание. На участниците пожелавам успех и спорна игра. Забавлявайте се, бъдете приятели и нека най-добрият победи!", заяви Божидар Искренов по време на встъпителната церемония. След откриването двете футболни легенди се включиха в демонстративен мач между ветераните на ФК „Берое" и сборен тим на община Стара Загора и представители на местните медии.

Мачът беше изключително атрактивен и прикова вниманието на всички на терен. Първото полувреме завърши при резултат 2:0 за общинарите и журналистите, след голове на общинския представител Станимир Стойчев и Николай Стоев „озеленителя". Това, че изостават, изобщо не притесни ветераните и сякаш ги амбицира да покажат класа от висшия футболен пилотаж. В крайна сметка старата старозагорска школа си каза тежката дума. Първият гол за ветераните падна, след като Божидар Искренов беше фаулиран в наказателното поле и спечели дузпа за отбора си. Зад бялата точка застана ветеранът Петко Петков и се разписа за 1:2. Последва бърза контраатака и изравнителен гол на Васил Драголов. Общинарите и журналистите отговориха с още едно попадение, дело на Петър Нанев и резултатът стана 3:2 в тяхна полза. Минута по-късно публиката изригна, когато Петко Петков спря топката на гърди почти в центъра на терена, завъртя се грациозно около оста си и с мощен шут от воле изпъна противниковата мрежа. Триумфът на Петков достигна кулминацията си в последните минути на мача, когато топката отново „лепна" на левачката му и отбеляза хеттрик. Последното попадение отново беше във вратата на сборния тим, след карамбол в наказателното им поле и автогол. С това срещата завърши при резултат 5:3 за ветераните, а най-големи победители се оказаха посетителите, които „изпиха" с очи това невероятно зрелище.

Осемте гола от демо-мача бяха само върхът на айсберга. В контраст със слънчевото време, на изкуствения терен на стадион „Берое" се изсипа дъжд от голове, придружен с гръмотевични шутове и светкавични контраатаки. Само в първата серия мачове от груповата фаза паднаха 55 попадения. Най-резултатни бяха срещите между „Ди Къмпани" и „The team G" (5-0), „Форест" и „Тренто" (5:0), а тимът на „pit bull" надви „Мандарини" с 3:2.

Футболната фиеста на Фен Купа в Стара Загора продължава и утре с 1/8 финалите и фазата на директните елиминации. Моментът на истината ще настъпи в 13:00 ч. в неделя, когато започва финалният мач за излъчване на регионалния шампион на Стара Загора и Сливен. Отборът на първо място ще е първият национален финалист за тази година, който ще премери сили за голямата награда с останалите 9 най-добри отбора от приятели от всички краища на България. Залогът пред тях, както винаги, е много висок - националните шампиони на Каменица Фен Купа 2018 ще посетят мач на свой любим футболен отбор в рамките на Европа.

Наздраве за всички предстоящи футболни моменти през сезона! Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.