Задържаха заподозрян за хвърлената бомбичка, ранила полицаи
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Април 2018 09:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха заподозрян за хвърлената бомбичка, ранила полицаи

/КРОСС/ След активни действия на служителите на МВР и прокуратурата е задържан мъж, отговорен за инцидента на 18 април по време на футболната среща „Левски“-ЦСКА, при който пострадаха двама униформени. Това стана ясно на брифинг в Съдебната палата в София, в който участваха градският прокурор Емилия Русинова, директорът на СДВР, старши комисар Ивайло Иванов и зам.-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

Събрани са достатъчно доказателства, извършителят е 24-годишен мъж, няма регистрации и не е осъждан. В момента той е задържан с прокурорска мярка за 72 часа, в понеделник материалите по делото ще бъдат внесени в съда и ще се поиска постоянна мярка за задържане под стража, каза градският прокурор Емилия Русинова.

По думите й, извършени са множество процесуално-следствени действия, разпитани са 64 свидетели, основно футболни запалянковци, както и близки и роднини на задържания, пред които той е признал за деянието. Иззети са видеоматериали, за които са назначени видеотехнически експертизи, иззети са и дрехите на задържания, с които е бил по време на инцидента.

Според директора на СДВР старши комисар Ивайло Иванов още в петък на обяд е установена самоличността на заподозрения. Първоначално той се е опитал да се укрие, въпреки това е осъществен контакт с него и вчера се е явил с адвокат в полицията „Първите му думи към нас бяха, че съжалява за стореното. Той често ходи на мачове, близък е до твърдото ядро на агитката на „Левски“, не е регистриран с криминални деяния. Твърди, че друг му е дал бомбичката и той е я е хвърлил по пистата“, каза Иванов.

Градският прокурор на София поясни, че от 5 до 15 години е предвиденото наказание, обвинението е за причинена тежка телесна повреда на повече от един служител на МВР по хулигански подбуди.

Ивайло Иванов  обяви, че още за мача в идната сряда на Националния стадион "Васил Левски" ще има нови видеокамери и оптична мрежа. Това е първи резултат след проведената работна среща на МВР, ММС, БФС и народни представители миналия петък.  По думите му сега се започва от Националния стадион и ще се повишава сигурността на всички останали терени у нас.