Експерт за ареста на Иванчева: Някои хора смесиха правото с естетиката
Секция: Анализи
22 Април 2018 09:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Експерт за ареста на Иванчева: Някои хора смесиха правото с естетиката

/КРОСС/ „Не трябва да се смесва правното с естетическото, а в случая с ареста на кметицата на „Младост" някои хора направиха точно това". Такова мнение изрази в ефира на „Събуди се" Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Той допусна, че е имало прани основания Десислава Иванчева да бъде държана дълго време с белезници на централно кръстовище в София след залавянето й с рекорден подкуп.

„Преди години знаково дело за подкуп падна в съда, защото не бяха описани взетите пари банкнота по банкнота", каза Харизанов.

Политологът Татяна Бурджиева призова всички да подкрепяме действията на властите, насочени срещу корупцията.

Буруджиева и Харизанов коментираха и мерките, които се планира да се вземат в борбата срещу хулиганството по стадионите след инцидента с ранени полицаи на мача ЦСКА - „Левски". На срещата за дискутиране на новия закон, който трябва да бъде внесен до два месеца, членовете на ръководството на МВР се появиха с черни превръзки на очите. Това бе в знак на съпричастност с ранената служителка на реда Гергана Зашева, на която се наложи тежка очна операция.

„Съпричастност един министър трябва да показва като налага такива мерки, че това повече да не се повтаря. А акцията с черните превръзки беше маскарад", коментира Буруджиева.

Според Харизанов пък, ако не бил необичайният външен вид на вътрешния министър и компания, това щяла да бъде „поредната протоколна среща".