Природозащитници се излизат на протест в района на екоплаж "Корал“
Секция: Туризъм
22 Април 2018 09:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Природозащитници се излизат на протест в района на екоплаж "Корал“

/КРОСС/ Природозащитници се организират за протест в района на екоплаж "Корал" заради ограда, поставена от частна фирма. Според екозащитниците, коловете са забити върху пясъчните дюни и достъпът до плажа е ограничен. Атанас Русев от сдружение "Да защитим "Корал" пред БНР:

"Една ограда опасва плажа почти отвсякъде и на пътя, по който се влиза в него, е сложена една табелка, на която пише, че е частна собственост и е забранено за автомобили. Като проверите в Кадастъра се оказва, че този път е общинска собственост и там винаги си е имало път."

От общинската администрация на Царево заявиха, че ще извършат проверка, и, ако съоръжението е поставено върху общинския път, ще бъде премахнато. Кметът Георги Лачев припомни, че достъпът с автомобили е забранен заради статута на ивицата като екоплаж и предположи, че вероятно става дума за терена, собственост на испанска фирма, която години наред не се грижи за почистването му.

"От снимките виждам, че точно както е по кадастър, достъпът до плажа е оставен,а онова, което е тяхна собственост навярно са си го заградили. Това си е тяхно право, така пише в Конституцията на България".

Протестът е от 11 часа.