Задържаха 35-годишен мъж за изнасилване на 4-годишно дете
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Април 2018 11:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха 35-годишен мъж за изнасилване на 4-годишно дете

/КРОСС/ 35-годишен мъж от град Рила е задържан късно снощи за многократно извършвани насилствени действия спрямо 4-годишно момиче, дете на негов първи братовчед.

Към 16.30 ч. вчера в спешното отделение на МБАЛ Благоевград е дошло за преглед 4-годишно момиче от ромски произход заедно с родителите си. То е разказало на своя близка, че „татко й няколко пъти й правил лоши неща", съобщи БГНЕС.

Бащата на момичето две години е лежал в затвора, поради което детето е отглеждано от негов първи братовчед, който не живее в ромската махала на Рила. Детето е наричало въпросния братовчед „татко".

След като близката разказала на родителите споделеното от момиченцето, те отишли в полицейски участък в Рила, за да съобщят, че детето им е насилвано от близкия родственик. Полицаите им казали, че първо трябва да отидат на преглед при гинеколог. Към 19 ч. снощи д-р Здравко Карагогов от АГ отделението на МБАЛ „Благоевград" е констатирал, че дето е насилвано и има разкъсвания.

Към 20 ч. след установяването на насилие над детето в болницата е пристигнал екип от РПУ Рила със следовател, които са взели детето и родителите му и са ги отвели в участъка да дават показания.

След това 35-годишният Бисер Т. е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Уведомена е и районна прокуратура Дупница.