Вицепрезидентът Илияна Йотова ще откриe международен младежки семинар
Секция: ПОЛИТИКА
22 Април 2018 17:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще откриe  международен младежки семинар

/КРОСС/ Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие международен младежки семинар на тема "Европа: Презареждане" на 23 април в Информационния център на МО на ул. „Г. Раковски" 106 от 10.00 ч. Семинарът е организиран от Националната студентска конфедерация по програма "Еразъм+" на ЕС от 22 до 29 април 2018 г. с подкрепата на Съюза на европейските федералисти и Европейското движение в България. Проектът ще посрещне необходимостта да се информира новото европейско поколение как работят европейските институции и правата и задълженията, които носи европейското гражданство.Младежки лидери от 14 европейски държави ще получат практически умения как да комуникират ЕС към младите граждани и изградят капацитет за организиране на информационни събития за насърчаване на активно европейско гражданство.. Идеите и знанията, получени по време на семинара ще бъдат използвани от всеки един участник на местно равнище и така ще се постигне мултипликационен ефект.

Необходимостта от информираност относно формирането на европейските политики по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, както и от приближаване на европейските институции до гражданите и преодоляване на демократичния дефицит на съюза прави темата на семинара особено актуална.

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова,
членовете на ЕП Андрей Ковачев, Ева Майдел и Петър Курумбашев, както и френският посланик Ерик Льобедел ще дискутират с участниците основните предизвикателства пред ЕС и ще им помогнат да изградят умения за европейска комуникация.

Във връзка с това най-учтиво бихме желали да поканим Ваш представител за отразяване на проявата в Информационния център на МО на ул. „Г. Раковски" 106 на 23 април 2018 г. от 10.00 ч.