Американската полицията издирва полугол мъж, застрелял 4-има души в ресторант
Секция: СВЯТ
23 Април 2018 12:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Американската полицията издирва полугол мъж, застрелял 4-има души в ресторант

/КРОСС/ Американската полиция издирва полугол мъж, който застреля четирима души в ресторант в околностите на Нашвил в неделя и избяга, след като „герой“, успя да му вземе оръжието, предаде FOXNews.

Полицията в Нашвил, щата Тенеси, заяви, че заподозреният имал „душевни проблеми“, а след атаката кметът на града оправи необичаен призив за „всеобхватна реформа“ в притежаването на оръжия.

При нападението в ранните часове в неделя в денонощния ресторант за гофрети в предградието Антиох на място бяха убити двама мъже на възраст 29 и 20 години и 21-годишна жена. В болница почина 23-годишният рапър Акила Дасилва, а от получените рани са лекувани две жени на 21 и 24 години.

Полицията идентифицира нападателя като 29-годишния Травис Рейкинг, като каза, че той може да е въоръжен с пушка и пистолет. Той стрелял в ресторанта с полуавтоматичната пушка AR-15, като бил гол с изключение на зелено яке.

Тя му била отнета от Джеймс Шоу (29 г.), който даде пресконференция с превързана дясна ръка.

Нападателят открил огън през стъклата на ресторанта и се опитал да влезе, когато бил пресрещнат от него. Стрелецът презареждал или оръжието засякло, когато Шоу го ударил с въртящата се врата на входа, след което започнала схватка. Той успял да хване пушката и да я хвърли зад кухненския плот, след което избутал нападателя навън.

Полицията съобщи, че нападателят изхвърлил зеленото яке, докато бягал към дома си, където обул панталони и избягал в близката гора.

Смелите действия на Шоу бяха похвалени от кмета и шефа на полицията на Нешкил, а управителят на атакувания ресторант го нарече „герой“.

„Нуждаем се от всеобхватна реформа, като реакция на стрелбите с много жертви, стрелбата вкъщи, случайните прострелвания и убийствата“, заяви градоначалникът Дейвид Брайли. Според него оръжията за война трябва да изчезнат от улиците.

От полицията съобщиха, че издирваният нападател Рейкинг, който произхождал от щата Илинойс, е бил задържан от Сикрет сървис през юли 2017 г., защото влязъл в забранен периметър около белия дом. Тогава му отнели разрешителното за оръжие в Илинойс, а оръжията, включително пушка AR-15, била конфискувани.

Но властите в Илинойс по-късно ги върнали на баща на Рейгинг, а той сега признал, че ги дал на сина си.