Повече от 8000 пяха и куфяха в събота вечер в “Арена Армеец” заедно с ХИПОДИЛ, КОНТРОЛ, РЕВЮ и НОВА ГЕНЕРАЦИЯ
Секция: Шоубизнес
23 Април 2018 14:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Повече от 8000 пяха и куфяха в събота вечер в “Арена Армеец” заедно с ХИПОДИЛ, КОНТРОЛ, РЕВЮ и НОВА ГЕНЕРАЦИЯ

/КРОСС/Бандите отбелязаха достойно 30 години на сцена с исторически концерт пред верните си фенове

Повече от 8000 души, верни фенове на четирите култови банди от края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век, се разписаха с пълно гърло и страхотна енерги в историческият концерт в съботната вечер. “Арена Армеец” бе изпълнена от хора на всякакви възрасти, а на сцената си посрещна повече от 40 музканти – бивши и настоящи, някои пристигнали специално чак от другия край на света. Над 70 песни в шоу продължило повече от 5 часа, върнаха във времето с усмивка хилядите в залата. Няколко стотин души гледаха концерта и онлайн от различни точки на България и по света.

Шоуто започна точно в 19.00 ч. и премина под стройната организация на SKD Sound и партньорите им от Stroeja и ReJoy.

                                 

 

Първи на сцената излязоха музикантите от “Нова генерация”, а зад микрофона достойно застана Тери от “Alien Industry”. Прозвучаха култовите парчета „Скорпионите танцуват сами“, „Изповед“, „Само двама“ и други чудесно допълнени с ефектна мултимедия. От време на време се прокрадваха и архивни кадри, които връщаха феновете в спомени, а духът на Митко Воев премина през целия концерт.

Последваха “Ревю” с действащата си вокалистка Кристина Серафимова, която демонстрира чудесно присъствие, глас и визия. Бандата се разписа с някои от  емблематичните си парчета, сред които „Мухите“, „Волни до гроб“, „Чичо“. На финала на сета им мощно се включи и Милена Славова, която заедно с “Ревю” изпълни „Цветя от края на 80-те“ и „Ала-бала“. Съвсем за финал и с други музиканти тя изпълни още „Истина“ и „Ха-ха“, с което буквално подлуди феновете. 

Само след минути на сцената стъпиха “Контрол” с новият си вокалист Иван Гатев, който също присъстваше много уверено, енергично и с чувство за хумор. Всички музиканти бяха облечени с бели ризи, червени вратовръзки и късни панталони, а представянето им бе изключително стегнато, позитивно, професионално. В края на сета им, като ураган на сцената влетя и Кольо Гилъна, който се разписа гръмко със “Seek and destroy” на Metallica. Последваха „Леле, како“ и „Най-щастливият ден“ - изпълнени в един глас от цялата залата.

                                                    

В паузата преди „Хиподил“ зад барабаните изненадващо седна и заслужено прикова вниманието 7-годишният Рангел, който демонстрира завидни умения, при това с гипсиран глезен. 

Финалът на това наистина историческото шоу поставиха “Хиподил”-ци – общо 8 души на сцената, заедно с брас секция водена от Михайл Йосифов. Още с първите акорди залата запя с цяло гърло добре познатите - “Жената”, „Скакауец“, „Бира с водка“,“Ицо Петрофф”, а култовите парчета се редяха едно след друго. След кратък бис, точката на концерта бе поставена с емблематичната „Бате Гойко“, а малко преди това Светльо Витков покани на сцената за общ поклон и всички музиканти, които някога през тези 30 години са били част от “Хиподил”.

Легендарните групи с култов статус, основоположници на българският ню уейв и пънк рок и създатели на ъндърграунд културата в края на 80-те и 90-те години на миналия век доказаха, че пънкът в България е жив, а и че има надежда с тези над 8000 души в залата!