МВнР не разполага с информация за пострадали българи при нападението в Торонто
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Април 2018 09:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВнР не разполага с информация за пострадали българи при нападението в Торонто

/КРОСС/ Към момента Министерството на външните работи (МВнР) не разполага с информация дали са пострадали български граждани при нападението в Торонто, при което загинаха десет души, а 15 бяха ранени, след като миниван се вряза в хора в оживен централен район на града. 

Генералният консул на Република България в Торонто Петър Крайчев се е свързал с Кралската канадска конна полиция и с други правоохранителни органи. Към момента органите на реда не предоставят никаква конкретна информация, като поемат ангажимент да информират незабавно, в случай че инцидентът по някакъв начин засяга български граждани. 

В предаването "Преди всички" по "Хоризонт" живеещият в Канада българин Красимир Гаджоков разказа, че все още има много въпросителни около мотивите на извършителя: 

"Няма много информация. Според мен мишените не са били конкретни, а той не се е целил в някого. Той е карал в продължение на повече от километър по най-оживената улица в Торонто. Тя разделя града на две и е много дълга улица. Продължава дори извън града. Много натоварена на това място, където става. Доста дълго време е продължило. Един километър той е карал. Значи това са няколко пресечки със светофари, доста оживено движение на коли и на хора по тротоарите. Това всъщност е неговият център, който е много развит. В него има особено много жилищно строителство. Има много бизнеси".

Шофирането с около 50-60 км/ч за този район е сравнително голяма скорост, уточни Красимир Гаджоков. Полицията е реагирала сравнително бързо  - около 21 минути след подаването на първия сигнал го арестува, съобщи още той.