Food Network поднесе 8-метрова палачинка на най-голямото медийно събитие у нас
Секция: ЛЮБОПИТНО
24 Април 2018 16:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Food Network поднесе 8-метрова палачинка на най-голямото медийно събитие у нас

/КРОСС/ Палачинката, вдъхновена от предаването „Извънгабаритни специалитети", което се излъчва по кулинарната телевизия Food Network, беше приготвена от главния готвач на хотел Империал в Пловдив Христо Иванов. Шеф готвачът не издава тайната си, но от добре информирани източници успяхме да разберем, че най-малко 30 яйца са били необходими за да се разбърка сместа за 8-метровата палачинка - най-голямата приготвена у нас досега.

Предаването "Извънгабаритни специалитети" ("Ginormous Food") по Food Network е едно гигантско гастрономическо приключение из цяла Америка. Във Филаделфия водещият на предаването Джош Дени опитва четирикилограмов сандвич, а в Балтимор поръчва най-голямата пица в щата. Това са храни от нова класа, твърдят създателите на кулинарната поредица. А идеята е, че храната трябва да се споделя.
Осемметровата палачинка беше разрязана на 160 парчета и споделена мужду участниците в Четвъртата конференция на Асоциацията на доставчици на телевизионни програми (АДТП). Асоциацията е браншова организация, която обединява както българските телевизии, така и почти всички чуждестранни канали, които се разпространяват в България.

Събитието вече е утвърдило своето място като най- значимия ежегоден дискусионен форум на индустрията, където се събират представители на целия сектор.
Предизвикателствата, които новите технологии поставят пред доставчиците на телевизионни програми, бяха акцентът в работата на тазгодишната конференция, която се проведе в Пловдив.

Тази година в медийния форум участваха над 160 човека - представители на всички телевизии и на над 50 платформени оператори, както и Председателят на КРС, членовете на СЕМ, представители на Министерството на културата и ГДБОП.