Експерти на МРРБ представят условията и изискванията при подготовката на проекти по две процедури по ОПРР
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Април 2018 17:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Експерти на МРРБ представят условията и изискванията при подготовката на проекти по две процедури по ОПРР

/КРОСС/ Днес и утре, в хотел „Рамада", гр. София, се провеждат информационни дни по повод старта на две процедури по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г.

Отворени за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ са процедурите BG16RFOP001-2.002 „Енергийна ефективност в периферните райони-2" по Приоритетна ос 2 и BG16RFOP001-5.002 „Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания" по Приоритетна ос 5 на ОПРР.

Експерти на Главна дирекция „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие" към Министерството на регионалното развитие и благоустройството представят условията по тях, допустимите кандидати и дейности, както и изискванията при подготовката на проектните предложения.

Основната цел на процедурата за енергийна ефективност е да се подобрят енергийните показатели на публичната инфраструктура и на жилищния сектор в опорните центрове от 4-то ниво на националната полицентрична система - 28 малки градове в страната.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 38,2 млн. лв. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 27.08.2018 г., 19:00 часа.

Чрез процедурата по деинституционализация се цели да се осигури изграждането на подходяща и ефективна социална инфраструктура, допринасяща за предоставяне на нови качествени социални услуги за възрастни и хора с увреждания.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по нея е 41,3 млн. лв., за която могат да кандидатстват 29 общини - конкретни бенефициенти, включени в Картата на резидентните услуги и Картата на услугите за подкрепа в общността. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 30.08.2018 г., 19:00 часа.

Информационните дни се провеждат между 14.00 и 17.00 часа за енергийна ефективност днес и утре от 9.00 до 13.00 часа за процеса по деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания.