Топлото време продължава
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Април 2018 20:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Топлото време продължава

/КРОСС/ През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, но на отделни места в планинските райони на Западна България преди полунощ все още са възможни краткотрайни валежи. Минималните температури в повечето райони ще са между 9 и 14 градуса.

В сряда ще преобладава слънчево и отново топло време. През деня ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в следобедните часове, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали краткотраен дъжд и да прегърми. Ще духа бриз. Максималните температури ще са между 20 и 24 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

И през следващите два дни времето ще остане топло и предимно слънчево, но по-неустойчиво. Главно в следобедните часове и до полунощ в четвъртък над Западна и Централна България ще се развива купеста облачност и на места, повече в планините и планинските райони, ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места и с гръмотевици.

В петък ще превали и в Североизточна България. Преобладаващите минимални температури ще са между 9 и 14 градуса, а дневните - между 25 и 30 градуса.