Тръмп поздрави Макрон за борбата с "безконтролната имиграция"
Секция: ЛЮБОПИТНО
25 Април 2018 08:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тръмп поздрави Макрон за борбата с "безконтролната имиграция"

/КРОСС/ Доналд Тръмп приветства мерките, въведени във Франция за борба с "безконтролната имиграция" - един от приоритети на американския президент, който иска да построи стена срещу мигрантите по границата с Мексико и вече разположи там хиляди войници.

"И САЩ, и Франция се борят с един много, много стар проблем - неконтролируемата имиграция", каза Тръмп на обща пресконференция с френския си колега във Вашингтон.

Взехме сериозни решения да възобновим контрола на своите граници и своя суверенитет, каза президентът. Намалихме значително незаконната имиграция, но ще я прекратим, подчерта той.

Тръмп каза, че се възхищава на убедителността на Макрон за решаването на този въпрос по много честен и директен, макар и невинаги популярен начин.

Той имаше предвид гласувания в неделя от френските депутати законопроект за овладяване на имиграцията, за ефективно право на убежище и успешна интеграция. Законопроектът предвижда съкращаване на срока за разглеждане на молбите за убежище, което ще улесни едновременно експулсирането на хората, получили отказ, и приемането на одобрените.

По-късно американският президент Доналд Тръмп посрещна френския си колега Еманюел Макрон на първата държавна вечеря, организирана от правителството му, предаде Асошиейтед прес.

При пристигането си Еманюел и Брижит Макрон си размениха прегръдки и целувки с Доналд Тръмп и съпругата му Мелания.

Американската първа дама беше избрала дълга сребриста рокля "Шанел", изрисувана ръчно със сребро и украсена с кристали и пайети. Брижит Макрон носеше кремава дълга рокля "Луи Вюитон" с дълги ръкави и златни детайли. Двамата президенти бяха облечени в черни смокинги.

На държавната вечеря присъстват 123-ма гости. Сред тях са вицепрезидентът Майк Пенс, членове на правителството, председателят на Върховния съд Джон Робъртс, 94-годишният бивш държавен секретар Хенри Кисинджър, шефът на "Епъл" Тим Кук и двама шампиони от зимните олимпийски игри.