Как се образува една прогнозна месечна сметка за парно?
Секция: ИКОНОМИКА
25 Април 2018 09:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как се образува една прогнозна месечна сметка за парно?

/КРОСС/ Всички месечни сметки на потребителите на "Топлофикация - София" от 1 юни 2014 г. до днес се образуват съгласно разпоредбите на наредбата за топлоснабдяване, където са описано стъпките, които дружеството трябва да спазва при образуването на прогнозните месечни сметки.

Това каза в пряко включване за "Денят започва" Елизабет Павлова, пресаташе на "Топлофикация - София", която обясни как точно се пресмята една сметка и припомни, че от април 2017 г. цената на тока е увеличена с близо 24%. Тя обясни драстичните сметки за парно през март с формулата, по която те се изчисляват - на база миналогодишното потребление.

Кампанията за отчитане на уредите в домовете на клиентите стартира следващата седмица. До края на май абонатите на Топлофикация ще знаят точно колко енергия са потребители този зимен сезон. Работните дни в абонатните станции през април са по-малко и сметките сравнение с миналата година ще бъдат по-ниски, каза за БНТ пресаташето на "Топлофикация - София" Елизабет Павлова.

Всеки, който се затруднява да пресметне сам сметката си, може да се свърже по всички комуникационни канали с "Топлофикация - София" или да отиде на място, за да получи необходими разяснения, каза още Павлова.