Тайното място за почивка на звездите
Секция: Туризъм
25 Април 2018 11:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тайното място за почивка на звездите

/КРОСС/ Дълги разходки по екзотични плажове, китове в океана, велопоходи в планински район, езда, медитация в гигантска, подобна на летяща чиния постройка – това са само част от екстрите, които предлага едно от любимите „скривалища” на холивудските звезди.

Луксозният мексикански курорт Коста Карейес се намира между Манзанило и Пуерто Валярта. Основан е от италиански банкер и предприемач Джанфранко Бриньоне. След като случайно прелита над Коста Карейес, той се буквално се влюбва в мястото. През 1968 г. купува повече от 20 000 акра земя и започва да развива проект по изграждането на вилно селище.

Постепенно, в продължение на десетилетия, в Коста Карейес изникват все повече вили и хотели - шикозни, но в същото време – запазили автентичния си мексикански стил.

Екзотиката на уникалното място се допълва от фауната. Там гнездят четири вида морски костенурки. Гостите на курорта могат да участват в освобождаването на наскоро родени животинчета, което се прави по залез слънце.

Друга забележителност в Коста Карейес са два замъка, разположени един срещу друг върху хълмове.

Вероятно девствената природа и уникалната архитектура на курорта са нещата, които карат куп знаменитости да прекарват ваканциите си там. Освен това, стопаните на Коста Карейес – наследниците на основателя, гарантират пълна конфиденциалност на звездите. Папараци не се допускат до мястото.

Много хора остават изненадани от факта, че тук не се говори за пари. Тук никой не е по-голям от другия. Никой не се тревожи, че ще бъде сниман. Не се усеща чужда присъствие. Когато се разхождаш по плажа, там си само ти, небето и звездите”, казва синът на Бриньоне – Джорджо.

От години Коста Карейес е предпочитаната дестинация за почивка на топмоделите Синди Крауфорд и Наоми Кембъл, актьорите Юън Макгрегър и Жулиет Бинош, режисьорът, носител на „Оскар” Алехандро Иняриту.

Красавицата Хайди Клум и съпругът й – певецът Сийл, пък сключват брак именно в Коста Карейес.