БДЖ ще осигури безплатен превоз за велосипедите на участниците в „Байк и Рън за Чепън”
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Април 2018 14:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БДЖ ще осигури безплатен превоз за велосипедите на участниците в „Байк и Рън за Чепън”

/КРОСС/ На 28-и април (събота) „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще осигури безплатен превоз за велосипедите на участниците в ежегодното състезание „Байк и Рън за Чепън”.

Надпреварата по планинско бягане и колоездене ще се проведе за седми път край гр. Драгоман, а националният железопътен превозвач за четвърта поредна година ще партнира на състезанието.

Традиционното състезание ще се проведе през съботния ден и ще привлече в района на Драгоман и Чепън планина любителите на планинското бягане и колоездене от всички възрасти.

Основна цел на „Байк и Рън за Чепън“ е да популяризира велосипеда и бягането като здравословни начини за придвижване. Като представител на най-екологичния транспорт в България, а именно железопътният, „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД подкрепя инициативата, като осигурява специални композиции с вагон-фургони за превоз на велосипедите на над 80 участника.

 Активистите в състезанието „Байк и Рън за Чепън”, заедно със своите велосипеди, ще пътуват с влак по маршрута от София до Драгоман и обратно.

За тяхното удобно придвижване националният железопътен превозвaч ще осигури безплатно вагон-фургони към съставите на два пътнически влака, движещи се по този маршрут. Това са сутрешният пътнически влак №10202, който заминава от София в 07:25 ч. и пристига в Драгоман в 08:32 ч. и бързият влак №7991, който тръгва от Драгoман в 17:44 ч. и пристига на Централна гара София в 18:50 ч.