Предстоящи събития на 26 април 2018
Секция: Предстоящи събития
26 Април 2018 08:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 26 април 2018

/КРОСС/ ***
София.
В 09.00 часа президентът Румен Радев ще проведе среща с Валдис Домбровскис, заместник-председател на Европейската комисия за еврото и социалния диалог.
В 11.30 часа Румен Радев ще разговаря с Ули Маурер, вицепрезидент на Конфедерация Швейцария и ръководител на Федералния департамент на финансите.
В 12.20 часа държавният глава ще се срещне с министъра на образованието и науката на Украйна Лилия Гриневич.

***
София.
От 11.30 часа в София Ивент Център „Парадайз център" (ул. „Черни връх" 100) на ет. 3. ще се проведе дискусия „България в еврозоната. Икономическа логика срещу митовете", инициираната от президента на ПЕС и ръководител на Делегацията на българските социалисти в ЕП Сергей Станишев и Ева Майдел, член на ЕП и председател на Европейското международно движение. В нея ще вземат участие министър-председателят Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов, политици от различни политически сили, икономисти, политолози и др.

***
София.
От 14.30 часа във фоайето на Министерство на вътрешните работи министър Валентин Радев ще даде редовен месечен брифинг.

***
София.
В Министерски съвет заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов ще проведе среща с украинския министър на образованието и науката Юлия Гриневич. Изявления са предвидени в 17.15 часа.

***
София.
От 18.30 часа в централата на „Сосиете Женерал Експресбанк" (бул. Александър Стамболийски 73) ще бъде отпразнувано публикуването на Годишник 2018 на Френско-българската търговска индустриална камара. Поканен е министърът на икономиката Емил Караниколов.

***
София.
Парламентарна делегация, водена от заместник-председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Уонг Чу Лиу, ще бъде на посещение в България. В 11.30 часа виетнамските парламентаристи ще се срещнат в зала „Изток" с председателя на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов, а след това ще бъдат приветствани в пленарната зала на Народното събрание. В 14.30 часа председателят на парламента Цвета Караянчева ще приеме виетнамската делегация. По-късно гостите ще разговарят с вицепрезидента Илияна Йотова.
***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.00 часа в зала „Мусала" на хотел „Хилтън" Асоциация „Банка" организира за пети път Финансов форум „Иновации".

***
София.
От 09.00 часа в зала 3 на Национален дом на науката и техника ще се проведе научно-техническа конференция на тема „Интегриран обществен транспорт".

***
София.
От 09.00 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христо А. за безстопанственост в особено големи размери.

***
София.
В 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Рубин" на хотел „Рамада" ще се състои Научна конференция на тема „Шафранът в България - минало, настоящи и бъдеще".

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Младен М., Мария Т., Полина Т. и др. за образуване и ръководене а организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Голямата конферентна зала на УНСС ще се състои кръгла маса на тема „Световен ден на интелектуалната собственост в България".

***
София.
От 10.00 часа в Аулата на Софийския университет ще се състои откриването на Четиринадесетите международни славистични четения „Стереотипът в славянските езици, литератури и култури".

***
София.
От 11.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги И., Димитър П., Найден В. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа пред централния вход на сградата Народното събрание (бившият Партиен дом) ще бъде представен годишният доклад на Национална мрежа за децата „Бележник 2018".

***
София.
От 11.00 часа в парк „Света Троица" ще бъде открит паметник на видния индустриалец, политик и меценат Ернест Солвей, по случай 180 години от рождението му.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои встъпителна пресконференция по проект „Подготовка на регионалнo прединвестиционнo проучване за водоснабдяване и канализация за територията на Столична община".

***
София.
От 11.30 часа в НСА, Рикардо Фракари - президент на Световната конфедерация по бейзбол и софтбол (WBSC), ще изнесе публична лекция „Предизвикателствата пред Международната федерация в съвременния свят". От 17.30 часа на ст. „Октомври" в Технически Университет официално ще бъде открита Балканиада по бейзбол и софтбол.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще бъде представено Българско обединение на шофьорите (БОШ), както и становището на БОШ относно предложените нови (стари) проекти за Закон за движение по пътищата, Закон за водачите на моторни превозни средства и Закон за пътните превозни средства.

***
София.
Главният преговарящ от името на ЕС за Брекзит Мишел Барние и кметът на София Йорданка Фандъкова ще посетят софийското метро. От 12.15 часа двамата ще дадат кратък брифинг за медиите на перона на метростанция „Европейски съюз".

***
София.
От 13.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Виктор В., Росен А., Кристиян Р. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в Централния военен клуб Валдис Домбровскис, заместник-председател на ЕК и отговарящ по въпросите на еврото и социалния диалог, финансовата стабилност, финансовите услуги и съюза на капиталовите пазари, ще проведе диалог с граждани на тема „България в Еврозоната - въпроси и отговори".

***
София.
От 14.00 часа ще се проведе церемония „Първа копка" и вграждане на „Капсула на времето" в Национална художествена академия (НХА), ул. „Шипка" № 1, по повод стартирането на строителните дейности по проект „Нов учебен корпус на НХА в град София".

***
София.
От 14.00 часа в зала „Изток" народните представители от комисиите по външна политика и по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще разговарят с главния преговарящ на Европейския съюз за излизане на Великобритания от структурите на Съюза Мишел Барние.

***
София.
От 14.30 часа в зала 248, пл. „Княз Александър І" №1 ще се проведе извънредно заседание на Комисията по културата и медиите, на което ще бъде обсъден проблемът с ниските заплати на музикантите от съставите на БНР.

***
София.
От 17.30 часа КТ „Подкрепа" и Независимият синдикат на служителите от НАП ще проведат протестен митинг-шествие с маршрут: от ул. „Аксаков" 21-31, по ул. „Шишман", пл. „Народно събрание", ул. „Московска", ул. „Дунав", по бул. „Дондуков" до сградата на ЦУ на НАП. Протестът е във връзка с преговорите за постигане на споразумение за структурни промени в отдел „Оперативен контрол" и НАП като цяло.

***
София.
От 18.00 часа в Двореца, пл. „Княз Александър І", ще бъде представена изложба „70 години Национална галерия. Европейски диалози".

***
София.
От 18.00 часа в Унгарския културен институт ще бъде представена книгата на Лайош Дьобрьоши „Мисията на един унгарец на българска земя".

***
София.
От 18.30 часа на ул. „Златен рог" 10, ще се проведе протест срещу изграждането на 120-метровата сграда в жилищна зона, в противоречие със законовите изисквания.

***
София.
От 19.00 часа в Сити Марк Арт Център (бул. „Янко Сакъзов" 30) ще се състои представлението "Втори меден месец" на Театър "Искри и Сезони".

***
Айтос.
От 18.30 часа в НЧ „Васил Левски" ще се състои благотворителен концерт под надслов „И ние можем - дайте ни шанс". Концертът е под патронажа на кмета на Айтос Васил Едрев.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в зала № 3, в сградата на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград ще наградят участниците в конкурса „Живей здравословно 2".

***
Бургас.
В 10.30 часа в заседателната зала на Апелативна прокуратура - Бургас ще бъде проведен брифинг на Административния ръководител на Апелативна прокуратура - Бургас г-н Любомир Петров по повод провеждане на годишното отчетно събрание за дейността на прокуратурите в Апелативен район - Бургас през 2017г.

***
Бургас/ с. Маринка.
От 17.00 до 18.00 часа в залата на кметството на с. Маринка общинските съветници от ГЕРБ-Бургас Антон Берданков, Георги Кузманов и Калчо Белов ще имат приемен ден.

***
Варна.
От 10.00 часа в зала „Варна", Община Варна, ще се проведе пресконференция във връзка със старта на кампания „Не шофирай, ако си пил!"

***
Варна.
„Открито за съдебната власт" е надсловът на Деня на открити врати, организиран съвместно от Апелативен съд - Варна и Апелативна прокуратура - Варна. От 10.00 часа в съдебната зала на Апелативния съд съдии и прокурори ще посрещнат студенти от ИУ - Варна.

***
Велики Преслав.
От 18.00 часа в Археологическия музей ще бъде открита изложба „Искрата на величието" по повод 40 години от откриването на Преславското златно съкровище и след пълната му консервация в Майнц, Германия.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа Община Велико Търново, голяма зала сесия на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 10.00 до 12.00 часа в зала 30 на Младежки дом ще се проведе представяне на Бележник 2018, където ще бъде представена оценката на изпълнението на държавните ангажименти към децата, поставена от гражданските организации.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция за предстоящия Празник на яйцето в град Павликени.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа в ПМГ „Васил Друмев" ще бъде изнесен интерактивен урок по английски език.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" ще се проведе семинар, посветен на обектите под егидата на ЮНЕСКО по проект ЕРАЗЪМ +.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в читалнята на РНБ „П.Р.Славейков" ще се проведе представяне на новата книга на проф. д-р Петко Ст. Петков „Книга за върховете „Свети Никола и Шипка". Проф. д-р Пламен Павлов представя автора.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в зала 30 на Младежки дом ще започне концерт на пианистите от класовете на Мариана Калчева, Мария Добрева и Антон Благоев.

***
Видин.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще бъде представен проект „Визия за развие на приключенски туризъм" - AD-Vision, финанcиран по Програма Интеррег ИПП България-Сърбия 2014 - 2020 г.

***
Враца/с.Борован.
От 10.00 часа в Спортен салон на ОУ „Отец Паисий″ в с. Борован, заместник-областният управител Мирослав Комитски ще открие Областното ученическо състезание по безопасност на движението по пътищата „Да запазим децата на пътя 2018".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинският съветник Станислав Иванов ще има приемен ден.

***
Габрово.
От 13.00 часа в зала „Възраждане" ще бъде официалното откриване на конференция на Общинската мрежа за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия" с фокус върху развитието на интелигентни градове и общности на тема „Енергийната ефективност като инструмент за ускорено развитие на българските общини". Събитието е част от официалния календар на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

***
Габрово.
От 18.00 часа в Музея на хумора и сатирата в зала 5 на ет. 3 ще бъде открита ретроспективната изложба „Светът според Тодор Цонев", представяща скулптура, живопис, графика и рисунка.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в Зала 1 на Общината ще се проведе Празничен концерт „Героите на моя".

***
Добрич.
От 10.00 часа в Общински младежки център „Захари Стоянов" ще бъде открита изложба „С очите си видях бедата".

***
Добрич.
От 17.30 часа в НЧ „Йордан Йовков - 1870 г.", Зала „Зорница", ще бъде представен спектакълът „Любовта е...".

***
Добрич.
От 18.00 часа в Художествената галерия ще бъде открита изложба „Изкуството и ние днес".

***
Каварна.
От 13.30 часа в зала „Олимпиада" ще се състои спортно състезание „Бързи, Смели, Сръчни".

***
Каварна.
От 10.00 часа на градски стадион „Калиакра" ще се проведе общинският кръг на състезанието по пожаро-приложен спорт „Млад огнеборец".

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на Община Кюстендил ще се проведе редовно заседание на Общински съвет - Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" Владо Веселинов ще покаже новата си инсталация „НЕВРОНИ".

***
Пазарджик.
От 10.00 часа пред градския стадион „Чепинец" ще се проведе Кулинарен фестивал „Табиет". От 12.00 часа ще има пресконференция и представяне на изложителите, след което кулинарните презентации ще се редуват с различни забавни състезания, песни и танци. Официалното откриване ще бъде от 18.30 ч., след което ще има концерт на Ангелина Милева и Здравко Мандаджиев.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще дадат Янчо Андонов, областен лидер на КНСБ и Борис Петков от Областна инспекция на труда - Плевен.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се гледа делото срещу Никола Д., обвинен в умишлено убийство на сина си И. Д.

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 11 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Иван С., обвинен в противозаконно присвояване на чужди движими вещи.

***
Пловдив./Крумово.
В 10.30 часа в 24-та авиационна база - Крумово ще се проведе медиен ден в рамките на летателното учение „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военно-транспортната авиация 18-2" (ETAP-C 18-2).

***
Пловдив.
В 11.00 часа в Балната зала на „Империал Пловдив Хотел" ще се състои пресконференция, на която ще бъде обявен първият Икономически форум Пловдив и двудневна конференция, която ще се проведе през юни в града.

***
Пловдив.
В Трета авиобаза „Граф Игнатиево" ще се проведе демонстрация на военни способности от българските Военновъздушните сили. От 14.00 часа ще се състои официална церемония по посрещането на началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и председателя на Военния комитет на Европейския съюз генерал Михаил Костаракос. Началото на демонстрацията на военни способности от българските Военновъздушните сили ще бъде в 14.30 часа.

***
Пловдив.
В 14.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Мариян Б., обвинен в причиняване на смърт на едно лице при управляване на автобус.

***
Пловдив.
В 14.30 часа в зала 2 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Христо П., обвинен в изключителна жестокост към гръбначно животно - куче, като използвайки лък и стрела му е причинил противозаконно смърт по особено мъчителен начин. Заседанието е първо по делото.

***
Пловдив.
В 15.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Росен П., обвинен, че при управляване на лек автомобил е нарушил правилата за движение и е причинил по непредпазливост смъртта на едно лице.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ в Пловдив ще проведат приемни с граждани. Приемните ще се проведат по следния график: Петър Попов, Ясен Михайлов и Дамян Дамянов ще приемат граждани от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен" на ул. „Царевец" № 9; Гошо Къчков, от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Северен" на бул. „Марица" №91; Пенчо Малинов от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5; Веселин Маневски от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" № 1А.

***
Пловдив.
В 18.00 часа в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов" ще се проведе сбирка на инициативата „Аптека за душата". Темата ще бъде „Изкуството да общуваме - групово консултиране по библиотерапия".

***
Пловдив.
В 18.00 часа в Постоянна експозиция "Мексиканско изкуство" на Градската художествена галерия ще се открие самостоятелната изложба живопис на пловдивския художник Димитър Добрев.

***
Разград.
В зала 308 на Община Разград кметът д-р Валентин Василев ще проведе среща с посланика на САЩ в Република България Ерик Рубин.

***
Разград.
От 11.00 часа в залата на Общинския съвет зам.-министърът на правосъдието Евгени Стоянов ще участва в годишното заседание на Областния съвет за превенция на домашното насилие в област Разград.

***
Смолян.
От 15.00 часа в Административен съд - Смолян ще се проведе Ден на отворените врати.

***
Смолян.
Ден на отворените врати ще се проведе в Окръжна прокуратура - Смолян. Ще бъде проведен симулативен съдебен процес в Зала № 1 на Окръжния съд, където ученици от I-во СУ „Св. Св. Кирил и Методий" гр. Смолян ще влезнат в ролите на участници в наказателно административен характер дело. В 15.00 часа процесът може да бъде наблюдаван онлайн на линк, който ще бъде наличен в самия ден на страницата на Административния съд http://www.ac-smolian.org/.

***
Търговище.
От 13.00 часа в залата на РЗИ на пресконференция ще бъде изнесена здравна информация за действието на съвременните ваксини.

***
Хасково.
От 10.30 часа в зала „Марица" на областна администрация Хасково ще се проведе заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие в област Хасково.

***
Шумен.
От 9.00 часа в зала 363 на общината ще се проведе редовно заседание на Общински съвет- Шумен.

***
Шумен.
От 9.30 часа в залата на Военния клуб ще се проведе Панорама на средните училища в област Шумен.

***
Шумен.
От 12.00 часа в заседателната зала на Регионален исторически музей ще се състои удостояване на проф. дин Иван Йорданов със званието „доктор хонорис кауза" на Шуменския университет.

***
Ямбол.
От 10.30 часа, в офиса на Областен информационен център- Ямбол на ул. „Търговска" № 34 ще се проведе среща с младежи от областта под надслов „Да открием Европа в Ямбол".

***
Ямбол.
От 17.30 часа във фоайето на спортна зала „Диана" ще бъде представена фотодокументалната изложба „Пътят: хроника на ямболския баскетбол".