Фен Купа 2018 ще се вихри под тепетата този уикенд в компанията на много футболни легенди
Секция: СПОРТ
26 Април 2018 17:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фен Купа 2018 ще се вихри под тепетата този уикенд в компанията на много футболни легенди

/КРОСС/ Най-добрите 32 тима от Пловдив и Пазарджик ще премерят сили на игрищата в младежки спортен център „Гребна база"

Фен Купа ще гостува в Пловдив в компанията на своите приятели Божидар Искренов, Христо Бонев, Петър Зехтински, Атанас Узунов, Александър Александров „Кривия", Здравко Лазаров и Ясен Петров

Наздраве за футболните моменти с приятели! Феновете от Пловдив и Пазарджик ги очакват много приятни емоции този уикенд, по време на втория регионален полуфинал на Каменица Фен Купа 2018. Над 100 отбора от двете области се включиха в предварителните квалификации на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България. Най-добрите 32 от тях (26 от Пловдив и 6 от Пазарджик) ще се надиграват на 28 и 29 април на игрищата в младежки спортен център „Гребна база". Освен регионалната купа и любовта на своите съграждани, отборът на първо място ще спечели квота за националните финали на турнира, които ще се проведат през септември.

Фен Купа сама по себе си е израз на любовта към футбола и винаги привлича на терен хората, които споделят тази страст. Турнирът в Пловдив този уикенд няма да е изключение и сред гостите ще бъдат заместник-кметът по „Спорт, младежки дейности и социална политика" на община Пловдив Георги Титюков, „радостта на народа" Божидар Искренов, пловдивската футболна легенда и бивш капитан и треньор на националния отбор Христо Бонев, легендата на ПФК „Ботев" Петър Зехтински, бившият топрефер Атанас Узунов, Александър Александров „Кривия", Здравко Лазаров и Ясен Петров. Те ще поздравят участниците и ще открият официално турнира в 12:00ч. в събота. След това дербитата от груповата фаза ще продължат до 19:30ч., а името на регионалния шампион на Пловдив и Пазарджик ще стане ясно в неделя, веднага след финалния мач, който стартира в 13:00ч.

Футболните легенди на терен ще се включат и в традиционния демонстративен мач по случай откриването. Александър Александров, Здравко Лазаров и Ясен Петров ще поведат отбора на „Пловдивските легенди" срещу тима на „Каменица" с капитан Божидар Искренов. Очертава се уникално дерби изпълнено с много атрактивни моменти и огромна доза вдъхновение за участващите отбори.

И тази година Фен Купа заедно със своите партньори ще предложи пълна гама от футболни емоции на посетителите. Паралелно с мачовете край терените ще се провеждат множество забавни игри и предизвикателства с атрактивни награди за най-ловките участници.

Заповядайте и вие, приятели, за да не изпуснете нито един от незабравимите футболни моменти. А междувременно - наздраве за Фен Купа и поредното футболно лято! Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.