Калоян Паргов: Ще се борим за победа на следващите местни избори
Секция: ПОЛИТИКА
26 Април 2018 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: Ще се борим за победа на следващите местни избори

/КРОСС/ На следващите местни избори ще се борим за победа. Ще се борим да имаме червени кметове на трите района „Сердика", "Връбница" и "Надежда". Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов на тържественото честване на 70-ата годишнина от учредяването на Коларовската районна партийна организация и 30 години от създаването на Районните партийни организации "Сердика", "Надежда" и "Връбница". На събитието присъстваха председателят на НС на БСП Корнелия Нинова, зам.- председателят на БСП Кирил Добрев, депутати, общински съветници и стотици социалисти. Гост бе и внукът на Васил Коларов, който носи неговото име.

"Днешното честване е повод за равносметка за изминалите десетилетия, но и повод да дадем ясна заявка, че на следващите местни избори, които са след малко повече от година, ние ще се борим за победа. Това е основна задача пред всички нас от районите "Сердика", "Връбница" и "Надежда", категоричен бе Паргов.

Според лидерът на столичните социалисти БСП е уникална партия, защото е единствената със 127-годишна история. „Дългът на поколенията е да пазим историческата памет и да я предаваме напред", заяви Паргов и допълни: „Да се готвят район „Левски", район „Кирковски", район „9-ти септември", за да можем да наваксаме в нещо, което последните 28 години малко ни липсва - връзката между поколенията. Това е паметта, приемствеността. Виждам тази приемственост днес в тази зала. Това ме прави много щастлив."

Калоян Паргов сподели и нещо лично за пътя си в политиката: "Искам да благодаря на район "Връбница", на всички другари, които преди малко повече от 12-13 години в продължение на 6 месеца ме убеждаваха, че трябва да се занимавам активно с политика."

Председателят на БСП - София обяви, че предстои да бъде написан алманах на Столичната градска организация.

В края на официалната част от събитието Корнелия Нинова връчи почетни плакети за активна дейност на бивши партийни ръководители на районните организации „Сердика", „Надежда" и „Връбница" и на бившите кметове на Коларовски район Тодор Доцев, Тодор Модев и Антон Илиев.