210 000 лв. инвестира Язаки в кариерно развитие на хората си в Димитровград през първата половина на 2018-та
Секция: ИКОНОМИКА
27 Април 2018 10:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
210 000 лв. инвестира Язаки в кариерно развитие на хората си в Димитровград през първата половина на 2018-та

/КРОСС/ Тази събота, 28 април, ще се организира Ден на отворените врати

В завода за автомобилно окабеляване край Димитровград вече работят 1380 души. От началото на годината компанията е вложила над 210 000 лв. в тяхното обучение, като се планира инвестирането на още 145 000 лв. в усвояването на различни технически и лични умения от служителите.

„Язаки България" инвестира и в развитието на региона, поставяйки си за цел да мотивира младите хора да обмислят възможностите за кариера в родината си и да останат тук. Компанията провежда ученически практики за възпитаници на професионалните гимназии, като програмата обхвана 55 ученици от технически училища. Планира се и стартирането на стажантски програми в различни дисциплини - "Човешки ресурси и администрация", "Технологичен процес", "Поддръжка".

"Нашата амбиция е да дадем възможност на всеки служител да покаже и сподели най-добрите си умения и така да подкрепи "Язаки" в усилията да бъдат създадени повече възможности за непрекъснато обучение и подобряване на квалификацията" - коментира Тина Атанасова, ръководител отдел „Човешки ресурси" в „Язаки Димитровград".

По този повод тази събота, 28 април, ще се организира Ден на отворените врати в завода на „Язаки" в Димитровград. Целта е всеки да се запознае лично с работния процес, условията и възможностите, които компанията предлага.

„Язаки България" ЕООД е 100% собственост на японската Yazaki Corporation - глобален производител на автомобилни компоненти и оборудване. Дейността на компанията в България датира от 2006 г. и е свързана с производство на автомобилни кабелни инсталации. „Язаки България" ЕООД е един от най-големите работодатели страната. У нас групата има заводи в Ямбол, Сливен и Димитровград. Общият брой на служителите в трите завода е над 5 500.