Доналд Тръмп отново критикува новото US посолство в Лондон
Секция: СВЯТ
29 Април 2018 16:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доналд Тръмп отново критикува новото US посолство в Лондон

/КРОСС/ Доналд Тръмп отново критикува решението за преместване на американското посолство в Лондон. Построяването на новата сграда в не чак толкова централен лондонски квартал струваше 1 милиард долара, но ще дава подслон за 800 души персонал.

С доста недипломатичен език в негов стил Доналд Тръмп нарече квартала Воксъл от южната страна на река Темза, където е новата сграда, „ужасен и въшлив“.

Тръмп, който се очаква да посети Лондон на 13 юли, обвини за лошото решение предшественика му Барак Обама, но всъщност съгласието за преместването е дадено от Джордж Буш младши.

Доналд Тръмп изрази неодобрение, че старото посолство е продадено за 250 милиона долара, а за новото са похарчени 1 милиард.

Американският президент припомни, че през януари са го поканили да пререже лентата на новото посолство, но той е отказал.

Дипломатическият кореспондент на Би Би Си Джеймс Ландейл между другото заяви, че основната причина за преместването на посолството е била, защото е прекалено малко, за да се инсталира цялата модерна техника, гарантираща сигурността му.

Посолството бе открито на 16 януари тази година.