Шофьор блъсна жена и дете в Кърджали, а после измисли нагло оправдание
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Април 2018 18:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шофьор блъсна жена и дете в Кърджали, а после измисли нагло оправдание

/КРОСС/ Жител на чернооченско село спретна учудващо нагла постъпка. Мъжът от Патица дошъл с личния си автомобил в Кърджали.

 С.М. навлязъл в забранена улица в центъра на града. Понеже пред автомобила му се задала кола, той решил да се измъкне на заден. Правейки маневрата мъжът блъснал пресичаща на „зебра” жена с детето си.
 „Огледах се и видях отдалечаваща се кола на метри от пътеката, въпреки забранителния знак.

Тръгнах да пресичам и тогава усетих лек удар в бедрото. Олюлях се и не паднах защото се подпрях на детето. Веднага потърсих сметка на шофьора. Той обаче ми отговори много грубо и продължи пътя си”, разказва минути след инцидента потърпевшата пред дошъл на място полицейски патрул.

 Водачът е издирен. Мъжът признава, че навлязъл в забранен участък, дал на заден, но не е блъснал жената. Водачът бил твърдо убеден, че тя вървяла много бавно и не му е освободила пътя за движение. Това било записано като възражение от страна на С.М. в акта.

 Общо три глоби отнесе шофьорът за извършените нарушения. Той ще трябва да плати общо 185 лева, а шофьорската му книжка ще бъде отнета за 1 месец.

Съдът потвърди санкциите, единствено намалявайки размера на единия акт-от 150 на 65 лева, както и периода за отнемане на книжката.