Предстоящи събития на 30 април 2018
Секция: Предстоящи събития
30 Април 2018 07:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 30 април 2018

/КРОСС/ ***
Клисура/Копривщица.
От 19.45 часа Цвета Караянчева ще присъства на тържествената заря-проверка на пл. „20-ти април" в град Клисура и ще произнесе слово по случай годишнината от Априлската епопея. Председателят на Народното събрание ще участва и в тържествената заря-проверка в 21.10 часа в Копривщица по повод 142-та годишнина от обявяването на Априлското въстание в града. Цвета Караянчева ще приеме почетния строй от командващия зарята.

***
София.
От 10.00 часа в зала 6 на НДК ще се проведе Пресконференция: „Потребителското право и политиката за защита на потребителите".

***
София.
От 11.00 часа в НДК ще се състои Международна конференция „Двойният стандарт при храните в ЕС - да сложим проблема на масата".

***
София.
От 9.30 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Алексей П., Антон П., Кирил Т. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ценко Ч., Мартин Ч., Иван Т. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 28 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Евгени И. и Петър С. (бивши агенти от ДАНС, чл. 357 НК).

***
София.
От 10.00 часа в Нови Искър кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери реализацията на проект за монтиране на нова пелетна печка.

***
София.
От 10.00 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Валентин Д. (чл. 253 от НК).

***
София.
От 10.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Симеон С., Тихомир Д., Петър Г., Андон М. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Майдън С., обвинен в престъпление по служба.

***
София.
От 11.00 часа в хотел „Вега" ще се проведе дискусия относно предложението на Европейската комисия за промени на общите правила за достъп до международния пазар на автобусни превози във втория „Пакет за мобилност". Участие в нея ще вземе Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент и единственият български евродепутат, член на Комисията по транспорт и туризъм в ЕП (ТРАН).

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Общински културен институт - Дом на културата „Красно село" Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация (КЗД), ще връчи на Стефан Стефанов, директора на културния институт, сертификат за достъпност на сградата.

***
София.
От 11.00 часа в залата на 11-ия етаж на КНСБ, ще бъде представен Годишният доклад по колективно договаряне на заплатите за 2017 година.

***
София.
От 12.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се състои пресконференция във връзка с откриване на фотографска изложба по повод 120 години от създаването на БТА на Моста на влюбените=

***
София.
От 13.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Бисер Вл., Чл. 65 НПК - Молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 13.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър Б., Данаил Ст., Галин Б. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа в Южен парк, пространството зад музея "Земята и хората", БТПП в партньорство с "Българска Асоциация - Труд, Здраве, Безопасност", други браншови организации и сдружения, организира мероприятия, свързано с Националната кампания за отбелязване на Световния ден за безопасност и здраве при работа.

***
София.
От 13.30 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Богомил М., Ивелин Д. и Ивайло Хр., обвинени в изнудване.

***
София.
От 14.30 часа в Дома на Европа в София (ул. "Г. С. Раковски" 124) европейският комисар по правосъдие, потребители и равнопоставеност между половете Вера Йоурова ще проведе дискусия с граждани на тема "Насилието над жените: отговорът на ЕС".

***
София.
От 18.00 часа в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий" (централното фоайе) ще бъде представена новата книга на поета Любомир Левчев „Островът и всичко останало".

***
София.
От 19.00 часа на сцената на Сити Марк Арт Център ще се състои Деветата официална церемония за връчване на Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев" 2018.

***
Варна.
От 10.30 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 в морската столица народният представител от ПП ГЕРБ - Варна Емилия Милкова ще има приемен ден за граждани.

 

***
Враца.
От 13.00 часа в „Многопрофилна болница за активно лечение-Христо Ботев" АД ще се проведе редовно годишно общо събрание на акционерите на лечебното заведение.

***
Добрич.
От 9.00 часа в малката заседателна зала на Община Добрич ще се проведе кметска оперативка.

***
Добрич.
От 10.00 часа в конферентната зала на парк-хотел „Изида" по инициатива на народните представители Даниела Димитрова и Пламен Манушев ще се проведе среща на работодатели от туристическия бранш от област Добрич с експерти от Дирекция „Инспекция по труда".

***
Клисура.
От 18.00 часа в храм „Св. Успение Богородично" ще бъде отслужена заупокойна панихида за загиналите в Априлското въстание. От 19.00 часа в Историческия музей в Клисура ще се открие фотодокументална изложба „Христо Ботев. Живот и дело". В 19.30 часа на пл. „20-ти април" ще се състои концерт на фолклорен ансамбъл „Розова долина", а от 20.15 часа ще се състои тържествен митинг-заря.

***
Пазарджик.
От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Екзарх Йосиф" 15 в Пазарджик народният представител от ГЕРБ Десислава Костадинова ще проведе приемна за граждани.

***
Перник.
От 10.00 часа в централния офис на ГЕРБ в Перник, на ул „Търговска" 30, народните представители Красимир Велчев и д-р Александър Александров организират приемен ден за граждани.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" ще се проведе Кръгла маса на тема „Институциите в "диалог" с граждани с увреждания".

***
Пловдив.
Народните представители от ГЕРБ-Пловдив ще проведат приемни с граждани от избирателния си район. Приемните ще имат Менда Стоянова - от 16.00 в централния офис на ГЕРБ - Пловдив, на бул. „Марица" 91; Димитър Лазаров - от 16.30 часа в партийния офис на ГЕРБ на улица „Прага" 2; Атанас Ташков - от 16.00 часа в партийния офис на ул. „Стефан Стамболов" № 21; Спас Гърневски - от 16.00 в офиса на ГЕРБ на ул. "Коста Паница" № 5.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ в град Пловдив ще проведат приемни с гражданите. Даниела Дженева, от 17:00 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен", ул."Академик Петър Динеков"№ 1А; Спартак Николов, от 17:00 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница"№5; Вихър Захов, от 17:00 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница"№ 5; Вера Тоскова, от 16:00 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в жк."Тракия"бл.91. Александър Радев, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Централен" на ул."Прага" № 2; Атанас Узунов, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков" №1А; Ели Гатева, от 16:00 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в жк."Тракия"бл.91.

***
Русе.
От 14.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе извънредно общо събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация" ООД - Русе.

***
Сливен.
От 9.30 часа в офиса на ГЕРБ-Сливен, намиращ се на ул. "Цар Освободител" № 17, общинските съветници от ГЕРБ - Сливен Георги Стоянов и Здравко Костадинов ще се срещнат с граждани.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Къщата на Архитекта в Стара Загора ще се състои Кино вечер в Деня на джаза.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на общината кметът на Шумен Любомир Христов ще има приемен ден.