Предстоящи събития на 1 май 2018
Секция: Предстоящи събития
01 Май 2018 08:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 1 май 2018

/КРОСС/ ***
Копривщица.
От 11.00 часа председателят на парламента ще поднесе цветя на гроба на Тодор Каблешков в двора на църквата „Успение Богородично" в Копривщица. Тържественото честване ще започне в 11.30 часа пред Паметника-костница в града. Цвета Караянчева ще произнесе слово по повод 142-годишнината от Априлската епопея. Поднесени ще бъдат венци и цветя. На заслужили копривщенци ще бъдат връчени почетни плакети.

***
Панагюрище.
От 20.20 часа председателят на Народното събрание ще участва в тържествената заря-проверка в Панагюрище по случай годишнината от Априлската епопея. Цвета Караянчева ще приеме pочетния караул и ще произнесе слово.

***
София.
От 10.30 часа пред Националния дворец на културата (НДК) представители на КНСБ и Младежки форум 21 организират мобилен синдикален информационен център. На място освен полезни материали, всеки може да получи и безплатна трудово-правна консултация от експертите на КНСБ.

***
София.
От 10.30 часа в Рапортната зала на хирурзите в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" деца от Троян ще дарят специална апаратура за малките пациенти на лечебното заведение.

***
София.
От 11.00 часа от пл. „Света Неделя" започва организирано от КТ „Подкрепа" празнично шествие по повод 1 май - Деня на труда. То ще се придвижи до музея „Земята и хората", където от 12.30 часа започва концерт на „Рок за труда".

***
София.
От 11.00 часа, пред паметника на Незнайния войн (площад „Александър Невски") ще започне събирането на участниците в организирания от БСП протест с искане за достойни доходи. Протестното шествие ще мине по маршрута пл. „Ал. Невски" - ул. „Г. С. Раковски" - бул. „Дондуков" - пл. „Независимост" (пред Министерски съвет). В 12.00 часа е началото на митинга.

***
Асеновград.
От 11.00 часа ще се състои официално откриване на пещерата „Добростански бисер" като нова туристическа атракция в общината.

***
Бургас.
От 10.00 до 20.00 часа на ул. „Александровска" до Районен съд - Бургас (зад паметника "Альоша") ще се проведе пролетен фест „Фермери и творци".

***
Бургас. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще инспектира изпълнението на инфраструктурни обекти в Бургас. В 11.00 часа на мястото на ремонта - дясното платно след п. в. Ветрен в посока Бургас, той ще се запознае с рехабилитацията на магистрала „Тракия" в участъка Бургас - кв. Ветрен. След това министър Нанков ще провери напредъка по изграждане на четирилентово трасе на пътя Бургас - Слънчев бряг. В рамките на посещението си в Бургас министър Нанков ще инспектира реализирането на обекти, финансирани от ОПРР.

***
Велико Търново.
На Таблата пред Факултета по изобразително изкуство ще бъде подредена Изложба по повод Националния събор на овцевъдите.

***
Враца.
От 10.00 часа в голямата зала на ХГ „Иван Фунев" ще се проведе паметна фотоизложба за наводнението във Враца на 1 май 1966 година.

***
Враца.
От 11.00 часа пред Народно читалище „Развитие 1869" ще се проведе концерт на духовия оркестър при читалището.

***
Видин.
От 11.00 часа заместник-кметовете на Община Видин инж. Цветан Асенов и Венци Пасков, заедно със секретаря на Общината Иванела Андреева ще присъстват на туристически празник в mестността Божурица.

***
Каварна.
От 08.30 часа пред сградата на Община Каварна ще бъдат раздавани чували и ръкавици на желаещите да се включат в общоградското почистване.

***
Панагюрище.
На 1 май от 10.30 часа започва Литийното шествие от Историческия музей в Панагюрище до централния площад "20 април". Ритуалът по издигане на националното знаме на Република България е в 10.45 часа, а в 11.00 часа е заупокойната панихида за загиналите в Априлското въстание. В 11.30 часа на Национален мемориален комплекс „Априлци" ще започне Военно-историческа възстановка „Мъжество и саможертва - Панагюрище 1876", с участието на Национално дружество „Традиция".

***
Панагюрище/Попинци.
От 18.30 часа жителите на село Попинци ще проведат мирен протест срещу проучването и разработването на площ „Борова могила" от страна на „Асарел-Медет" АД в община Панагюрище и община Стрелча, област Пазарджик.

***
Перник.
От 20.00 часа в Църногорския манастир „Свети Безсребреници Козма и Дамян" над брезнишкото село Гигинци ще започне Всенощното бдение в чест на Пресвета Богородица Всецарица.

***
Русе.
От 14.00 часа на Русенския хиподрум ще се проведе изпитанието по Обездка, което е част от провеждащия се Национален турнир по Всестранна езда.

***
Смолян.
От 18.00 часа в зала „Петър Стайков" ще бъде открита изложба с творби на доц. д-р Кирил Божков, преподавател в катедра „Живопис" на Националната художествена галерия „Николай Павлович".