През есента започва изграждането на Северния обход на Бургас
Секция: Автомобили
01 Май 2018 17:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
През есента започва изграждането на Северния обход на Бургас

/КРОСС/ „Ще реализираме идеята на Димитър Николов за скоростни пътища до общините в региона", заяви министър Нанков

„За нас е изключително важно да изведем трафика от Бургас и затова е приоритет изграждането на Северния обход на град". Това заяви при посещението си днес в Бургас министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Той допълни, че в момента се работи по подробния устройствен план и до края на юни ще бъде обявена процедурата по инженеринг. Ако няма обжалване, през есента ще стартира изграждането на северния обход, който ще свърже северното с южното черноморие.

Не само подкрепям идеята на кмета Димитър Николов за четирилентови пътища от Бургас до общините в региона, но я обсъждаме и с вицепремиера Томислав Дончев. Ще реализираме тази идея- скоростни пътища, които да свързват общините с Бургас", заяви още министър Нанков. Той допълни, че реализирането на тази идея ще даде път и на много други регионални проекти.

Министърът на регионалното развитие, кметът на Бургас, инж. Дончо Атанасов и бургаските депутати от ГЕРБ, направиха инспекция на реконструкцията на пътния участък Ветрен - Бургас. Ремонтът на отсечката ще приключи до 5 юни.

„Обходът на Ахелой е в график, до 18 ти май ще приключат всички дейности и за летния сезон двете отсечки ще са готови. За обхода на Поморие също има избран изпълнител, но текат обжалвания. Нашата цел е до следващия туристически сезон да приключим с обхода на Поморие и северната дъга на Бургас", заяви още министър Нанков. Той допълни, че над 100 млн. лв. са инвестирани в пътна безопасност и изграждане на пътища в Бургас и региона.
Готов е и техническия проект за пасарелката на Атия и до края на май ще започне строителството. „Между 8 и 10 % от всеки проект отделяме са за пътна безопасност", каза още регионалният министър. Той съобщи още, че започва проектирането на шумоизолираща стена в Сарафово, заради многобройните жалби на граждани от шума на самолетите.