Песков: Изявлението на Земан за "Новичок" говори за несъстоятелност на обвиненията
Секция: Русия
04 Май 2018 14:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Песков: Изявлението на Земан за "Новичок" говори за несъстоятелност на обвиненията

/КРОСС/ Изявлението на чешкия президент Милош Земан, че нервнопаралитично вещество от групата "Новичок" е било произведено в незначително количество и съхранявано в Чехия, говори "красноречиво" за несъстоятелността на обвиненията на Великобритания към Русия. Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Думите на Земан потвърждават "абсолютната провокационност и авантюристичност на цялата история със семейство Скрипал", каза Песков за отравянето бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, за което Лондон обвини Москва добавят още от ТАСС. 

Шефът на кремълската пресслужба отбеляза, че Земан не е съобщавал, че в Чехия е произведено същото вещество, с което са били отровени Сергей и Юлия Скрипал. "Ние с голяма доза сигурност изказвахме предположението, че това вещество е можело да се произвежда в други държави по света, в частност в страни, които, както те твърдят, разполагат с противоотрова, и навярно също са произвеждали това вещество или са притежавали някакви количества от това вещество", каза Песков, цитиран от ТАСС.