Сър Алекс Фъргюсън остава в реанимация, световният футболен елит му вдъхва кураж
Секция: СПОРТ
06 Май 2018 09:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сър Алекс Фъргюсън остава в реанимация, световният футболен елит му вдъхва кураж

/КРОСС/ Легендарният бивш мениджър на „Манчестър Юнайтед" сър Алекс Фъргюсън продължава да е в реанимацията на болницата след спешната животоспасяваща операция за отстраняване на мозъчен кръвоизлив. Семейството на шотландеца призова за повече дискретност и обяви, че ще съобщи новини за състоянието му, когато има такива, съобщава gong.bg

И докато великият мениджър се бори за живота си, кураж му дават всички големи имена на световния футбол, на които е дал път към славата. Редица футболисти се надпреварваха да му пожелават бързо възстановяване и да се бори така, както само той знае и може.

"Оправяй се бързо, Шефе! Мислите ми са с теб и семейството ти в този момент!", написа Уейн Рууни, който получи шанса да играе в „Манчестър Юнайтед" още като тийнейджър именно от Фърги.

Това стори и петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо, който получи шанса си в големия футбол именно от него. "Мислите и молитвите ми са с теб, любими мой приятелю! Бъди силен, Шефе!", написа португалската звезда.

Послания в подобен стил и надъхващи Алекс Фъргюсън в борбата му за възстановяване пратиха още Майкъл Карик, Петер Шмайхел, мениджърът на Евертън Сам Алърдайс, бившият му асистент Майк Фелън и много, много други.

Фърги беше в добро здраве само преди седмица, когато връчи почетен плакет на Арсен Венгер на "Олд Трафорд" за последния му мач на този стадион като мениджър на Арсенал. Но в събота синът му Дарън не изведе тима си Донкастър в последния мач за сезона в Лига 1 заради "тежка семейна трагедия" и веднага започнаха притесненията за здравето на Фърги.

Впоследствие се оказа, че е претърпял инсулт и лекарите се борят за живота му. Операцията му мина добре, но все още е в интензивното отделение и лекарите още се въздържат от прогнозите състоянието му.