Стотици бягаха днес в Борисовата градина за каузата Wings for Life
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Май 2018 17:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стотици бягаха днес в Борисовата градина за каузата Wings for Life

/КРОСС/ Слънчево време и страхотно настроение съпътстваха събитието

Няколко стотин човека се събраха днес, 6 май, в столичния парк Борисова градина, за да бягат символично в подкрепа на хората с гръбначни увреждания в рамките на глобалната кампания Wings For Life Run, за втора поредна година.

Точно в 14 ч българско време жители и гости на столицата стартираха заедно с хиляди съмишленици по целия свят, за да покажат съпричастност към каузата да бъде намерен лек срещу гръбначните увреждания. Към тях за първи път тази година се присъединиха и ентусиасти от Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново, включили се в локални организирани бягания.

Едни до други на старта застанаха хора в инвалидни колички и всички други, готови да се състезават с виртуална кола-преследвач от специалното приложение, което отмерва резултата в глобална база данни.

Събитието в София се превърна в двоен спортен празник - страхотното настроение, витаещо във въздуха, бе допълнено и с отбелязването на рождения ден на един от посланиците на кампанията - ултрамаратонеца Краси Георгиев, появил се на бял свят именно на Гергьовден . Броени секунди преди виртуалния старт в 14 ч, състезатели в един глас му изпяха „Happy Birthday". С участието си в бягането пък параолимпийският ни шампион Георги Киряков отпразнува своя имен ден.

Освен тях, в Борисовата градина бягаха и други популярни лица на кампанията - актрисите Снежана Макавеева, Невена Бозукова, парапланеристът Весо Овчаров, Влади Гюров с адаптираното си колело и занимаващата се с мото спортове Евгения Кусева.

Атмосферните условия тази година у нас бяха повече от благосклонни към организатори и участници: умерени температури и слънчево време направиха бягането леко и приятно за състезателите, някои от които избягаха дори повече от 5 км преди виртуалната кола-преследвач да ги застигне.

Благодарим на организаторите в Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново, които за първи път подкрепиха каузата с организирани бягания. Очаквайте подробна информация на 8 май.