Мъж загина при тежка катастрофа в Шуменско
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Май 2018 07:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъж загина при тежка катастрофа в Шуменско

/КРОСС/ 44-годишен мъж от Ясенково е загинал в пътен инцидент близо до родното си село, съобщават от полицията в Шумен. Произшествието е станало около 18:35 часа на 6 май. Х.И. пътувал със собствения си лек автомобил Форд „Мондео" с шуменска регистрация по пътя от село Борци в посока към Ясенково. На десен завой загубил контрол над автомобила поради движение с несъобразена скорост, навлязъл в лявото платно и се блъснал в насрещно движещият се лек автомобил Опел „Вектра" с шуменска регистрация. След удара водачът на форда е загинал на място.

В МБАЛ-Шумен са откарани водачът и пътникът от опела. След преглед Т.С./30 г./ и баща му М.И./48 г./ от село Борци са освободени без наранявания. На Т.С. е взета кръвна проба за анализ.

На мястото на произшествието пристигнал и противопожарен екип от Каолиново. Екип от Шумен е оказал техническа помощ и е срязал двете врати вляво на форда за изваждане на загиналия мъж. Извършен е оглед. Причините за фаталния инцидент са в процес на изясняване.

Пътният участък е бил опесъчен, почистен и обезопасен за преминаващите автомобили.

Образувано е досъдебно производство.

Пътните полицаи са заловили и неправоспособен водач, седнал зад волана след употреба на алкохол. Мъжът пътувал по пътя от село Нова бяла река към Върбица. Инцидентът станал около 02:40 часа на 6 май.

На място бил пратен полицейски екип. Изяснено било, че катастрофата е предизвикана от Б.А./40г./ с постоянен адрес във Върбица, който управлявал Сеат „Кордоба" с шуменска регистрация. Загубил контрол над автомобила и се блъснал в храсти край пътя.

Водачът е неправоспособен, а след тест дрегерът отчел 2,36 промила алкохол в издишания въздух. Б.А. не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. За извършено престъпление по чл. 343 Б от НК е започнато бързо производство.