Черен вторник на италианските летища заради стачки на наземния персонал
Секция: СВЯТ
08 Май 2018 12:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Черен вторник на италианските летища заради стачки на наземния персонал

/КРОСС/ Ако пътувате на 8 май от или за италианско летище, много вероятно е вашият полет да бъде анулиран. Това е заради третата национална стачка, свикана от различни синдикати на наземния летищен персонал в Италия. Предвидени са две стачки – от 10 до 18, и от 13 до 17 часа на няколко синдиката.

Към хаоса заради десетките анулирани полети в тези часови периоди се прибавят и серията от закъснения, натрупани заради предварително отменените полети на „Райънеър”, „Алиталия” и „Вуелинг”. Компаниите информират, че заради стачката са били принудени да отменят много полети. Пътниците им могат да поискат обезщетение за билета си , или пък резервация за следващия наличен полет, на който има места.

Именно заради тези стачки и десетките предварително отменени полети на римските летища „Фиумичино” и „Чампино” на 8 януари, пострадаха и десетки пътници на „Райънеър”, чийто полет Рим-София на 7 май сутринта беше анулиран в последния момент заради мъгла. На тях им бяха предложени алтернативни полети чак след 3-5 дни. Оказа се, че всички предишни полети са били вече запълнени заради пренасочените към тях още преди това пътници от анулираните полети на 8 май.