Черногорци на протест заради нападението на журналистка в Подгорица
Секция: СВЯТ
09 Май 2018 17:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Черногорци на протест заради нападението на журналистка в Подгорица

/КРОСС/ Стотици черногорци се събраха на протест днес, след като неизвестни нападатели простреляха видна репортерка, отразяваща случаи на престъпност и корупция, поредната атака срещу журналисти в страната, която се стреми към членство в Европейския съюз, предаде Kurir.rs .

С плакати "Спрете насилието" и "За живот без страх" демонстрантите настояха властите да открият нападателите, които са стреляли срещу журналистката Оливера Лакич от независимия в. "Виести".

Лакич бе простреляна в крака пред дома й в Подгорица снощи и бе приета в болница.

Демонстрантите, които се събраха пред сградата на правителството, обвиниха властите, че не са направили достатъчно, за да разкрият и накажат виновните за редица нападения над журналисти през последните години, включително за още едно нападение срещу Лакич преди 6 години.

Генералният директор на в. "Виести" Желко Иванович каза, че е имало общо 25 нападения над журналисти и офиси на вестника, който е известен с независимите си и критични материали.

"Те /правителството/ създадоха атмосфера, в която има държавни врагове и изменници. Може ли това общество да оцелее без нито една свободна медия, журналист или интелектуалец?", каза Иванович.

Мъжът, който нападна Лакич преди 6 години, беше арестуван за кратко, а на нея й беше осигурена полицейска охрана.

Лакич пишеше за предполагаеми тъмни сделки с участието на високопоставени политици и членове на техните семейства.