Ветерани на „Спартак“ и „Черно море“ демонстрират класа в чест на варненската Фен Купа 2018
Секция: СПОРТ
11 Май 2018 16:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ветерани на „Спартак“ и „Черно море“ демонстрират класа в чест на варненската Фен Купа 2018

/КРОСС/ „Радостта на народа" Божидар Искренов ще подкрепи местни журналисти в демо-мач срещу ветераните

Изцяло немски отбор в редиците на варненската Фен Купа

Настъпи моментът на истината за футболните фенове от Варна, Шумен и Добрич. Да харесваш футбола е едно, да се интересуваш от него е второ, а да можеш да го практикуваш вече е трето, четвърто, че и пето. За щастие, във Варна, Шумен и Добрич има много фенове, които освен да говорят за футбол пред блока и да пишат коментари във Facebook, имат и завиден талант и много сериозен хъс за победа. Те са доказали това през последните 15 години и първите 15 издания на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България - Каменица Фен Купа.

Днес, на стадион „Локомотив" в морската столица, започна третият регионален полуфинал на Фен Купа 2018, който отново ще даде шанс на феновете да докажат майсторството си на терена. Участващите отбори са точно тридесет и два: 20 от Варна, 10 от Шумен и 2 от Добрич. Те преминаха през „цедката" на предварителните квалификации за трите области, в които взеха участие над 130 тима.

Освен редовните участници в турнира, на терен присъстват още няколко интересни отбора. Единият е съставен от ветерани на ПФК „Спартак" Варна и ПФК „Черно море" Варна. Те ще обединят сили, за да се изправят срещу сборен тим на местни журналисти, предвождан от „Радостта на народа" Божидар Искренов. Сред полуфиналистите има и един изцяло немски тим, представител на Варненския медицински университет. Тимът се казва „MU2" и вече записа първата си победа за деня с  4:1 срещу „Зеленина".

Битката за варненската Фен Купа 2018 ще продължи и утре с фазата на директните елиминации. Името на първенеца за Варна, Шумен и Добрич ще стане ясно утре, веднага след финалния мач, който стартира в 13:00ч. Купата на регионален шампион осигурява на победителя място в националните финали на турнира, които ще се проведат през септември.

Междувременно - наздраве за всички предстоящи футболни моменти през сезона! Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.