Предстоящи събития на 13 май 2018
Секция: Предстоящи събития
13 Май 2018 09:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 13 май 2018

/КРОСС/ ***
София.
От 8.00 часа от паметника на Васил Левски родолюбци от цялата страна тръгват с мотори и знамена към Батак, където ще бъдат почетени жертвите от клането в града - 142 години след трагичните събития.

***
София.
В 9.00 часа на площад „Александър Невски" ще се проведе безплатно щафетно бягане за ученици и училищни отбори "RUN4EU".

***
София.
От 10.00 часа в Иновационен форум „Джон Атанасов" в София Тех Парк ще бъде открита конференцията „Перспективи пред стартъпите в България".

***
София
От 10.00 часа на площад "Александър Невски" ще се проведат игри и атлетически предизвикателства за деца. Фокусът на инициативата e
активният начин на живот сред младите, както и значението му за децата в училищна възраст в България.
***
София.
От 10.00 часа в градинката на София Тех Парк ще бъде представен проекта „6/12/60" - част от културната програма на Българското председателство на Съвета на ЕС.

***
София.
От 16.00 часа на етажа в Музейко американският астронавт, участник в четири космически полета, д-р Ричард Линехан от NASA ще гостува в Детския научен център за специална среща с млади медалисти от международните олимпиади по астрономия, астрофизика и физика, поканени със съдействието на МОН.

***
София.
От 16.00 часа в City Mark Art Center ще бъде представена музикалната приказка за деца „Петя и вълкът" от Сергей Прокофиев.

***
София.
От 17.00 часа в София Тех Парк - зала Мтел Арена проф. д-р Йорш Сатмари - преподавател в Института по биология в Университета "Лоранд Йотвьош" (Будапеща), Факултет по "Теория на еволюционната биология, екология и растителна систематика" ще изнесе лекция на тема „Големите крачки на еволюцията". Събитието е част от Софийския фестивал на науката (11-13 май 2018.

***
Батак.
От 12.00 часа от Исторически музей-Батак ще тръгне литийно шествие-поклонение в памет на загиналите за свободата на България в Априлската епопея.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Туристически комплекс „Акве Калиде" ще се проведат творчески работилнички.

***
Бургас.
От 17.30 часа на открита сцена „Охлюва" ще се проведе Афро работилница за деца и дръм съркъл с гости и участници на проекта „Дни на Африка в България-Бургас".

***
Бургас.
От 18.30 часа на открита сцена „Охлюва" ще се проведе Афро концерт с участието на танцова компания DAMBALLAH, /Сенегал/, Sammy Koyate/ Гвинея /, Танцова школа "Дюн" /България, Бургас/ , Асен Хайдутов /България, Бургас/, Мария Косса /България,София/, Rachel Nakato и Ivan Tuino / Уганда/ и гости на събитието.

***
Варна.
В 9.30 часа от площад „Независимост" ще започне „Маратон Варна" 2018.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в зала 302 на Общината ще се проведе Беседа „Слово за Учителя Петър Дънов".

***
Горна Оряховица./с. Драганово.
В НЧ „Съединение - 1888" продължава VII-ми Национален преглед на селските любителски читалищни театри / от 8 до 13 май/.

***
Габрово.
В храм „Успение на Св. Богородица" ще се проведе панихида в памет на участниците в Априлското въстание. След панихидата от 11.30 часа на паметника на Цанко Дюстабанов (градинката до БЧК) ще се състои тържествено поднасяне на цветя.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще бъде представен куклен спектакъл „Хитър Петър".

***
Перник.
От 11.00 часа в Театрален салон „Георги Русев" ще се проведе Филмов маратон - прожекция на детски филм и игрални филми.

***
Перник/Батановци.
От 9.00 часа в НЧ "Просвета - 1909 г.", гр. Батановци, ще се проведе Силов трибой „Батановска сила" - състезание по случай „Спасовден".

***
Пловдив.
От 10.00 часа е на Гребната база (фонтана зад трибуните) в град Пловдив за шеста поредна година Община Пловдив и Асоциацията на студентите по медицина организират инициативата „Моето сърце е съпричастно what about Yours".

***
Сливен.
От 11.00 часа в салона на ДКТ-Сливен ще бъде представен спектакълът „Палавата питка".

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в сградата на „Етносвят България" ще се състои „Песните на пролетта, песните на Победата" - празник, посветен на 73-та годишнина от края на Втората световна война.