Над 50 снимки са изпратени за конкурса „Една река – десетки райски кътчета“
Секция: ЛЮБОПИТНО
13 Май 2018 09:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 50 снимки са изпратени за конкурса „Една река – десетки райски кътчета“

/КРОСС/ Надпреварата, организирана от МРРБ, продължава до 15 юни

Повече от 50 снимки, които представят река Дунав, са получени само за седмица в Министерството на регионалното развитие и благоустройството за обявения фотоконкурс на тема „Една река - десетки райски кътчета". Той е посветен на Международния ден на река Дунав, който се отбелязва на 29 юни.

15 юни е крайният срок за изпращане на снимки за включване в надпреварата. Необходимо е само те да са направени в последната година и половина, да са между 2 MB и 6 MB и да представят река Дунав. Задължително е при изпращането им на e-mail: fotodanube@mrrb.governement.bg да се посочат име и адрес на автора, телефон, възраст, както и описание на мястото, където е направена снимката. За трите най-добри снимки ще има атрактивни призове, предвидени са и много поощрителни награди.

Конкурсът цели да открие и популяризира най-красивите кътчета по река Дунав. Най-добрите снимки ще станат част от специална изложба, която ще бъде открита в Русе от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на 29 юни. Част от снимките ще бъдат изложени и на „Моста на влюбените" в София през октомври в експозиция, която ще бъде част от заключителното събитие за Българското председателство на Дунавската стратегия - Седмия годишен форум и министерската среща за туризма. Акценти на форума са регионалният туризъм като генератор на икономически растеж и ключов фактор за справяне с екологичните, социално-икономическите и демографските предизвикателства, както и културното наследство в политиките на ЕС като ресурс за устойчиво развитие.

На 25 май в София, като част от календара на Българското председателство на Дунавската стратегия, предстои съвместната работна среща на Националните й координатори и Координаторите на приоритетни области, посветена на възможностите за оптимизиране на работата по нея.