10 ранени при нов атентат в Индонезия
Секция: СВЯТ
14 Май 2018 07:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
10 ранени при нов атентат в Индонезия

/КРОСС/ Десет души - четирима полицаи и шестима местни граждани, бяха ранени при нов атентат в индонезийския град Сурабая, който е вторият по големина в страната.

Нападението е извършено срещу местната централа на полицията.

Атаката е извършена от мъж и жена, придвижвали се мотоциклет бомба. Ранени са.

Кадри от охранителна камери показват как двама полицаи спират мотоциклета с мъжа и жената на входа на сградата, преди бомбата да бъде детонирана.

Според непотвърдена информация с двамата е имало и дете.

Нападението става ден след като шестима атентатори камикадзе атакуваха три църкви в същия град. Те загинаха, както и още осем души. Ранени бяха около 40 души. Терористичната организация „Ислямска държава” пое отговорност за атентатите в църквите.

Вчера вечерта полицията уби предполагаем ислямист след взрив в апартамента му в Сурабая, при който загинаха съпругата и едно от децата му. След взрива полицията дошла на мястото и влязла в апартамента, където заварила предполагаемия ислямист да държи детонатор. Тогава го простреляла.

Президентът на Индонезия Джоко Видодо осъди серията от атентати в Сурабая, които нарече „действия на мерзост и страхливост” и обеща да се прокара по-бързо нов закон за борба с тероризма, за да се води борба срещу ислямистките организации в страната.