"Google" започва обучение за цифровизация на малките и средни предприятия в България
Секция: Технологии
14 Май 2018 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Google" започва обучение за цифровизация на малките и средни предприятия в България

/КРОСС/ Технологичният гигант "Google" започва обучение за цифровизация на малките и средни предприятия в България, съобщиха от Министерството на икономиката. В рамките на инициативата ще се проведе дискусия на тема "Цифровите умения - нови възможности за развитие на местните бизнеси". 

Дискусията ще се фокусира върху значението на цифровите умения за малките и средни предприятия и икономическия растеж в страната. Инициативата е част от поетия ангажимент за преодоляване на цифровото разделение в Европа, като целта е да се помогне на 1 милион европейци да намерят работа или да постигнат бизнес растеж до 2020 година. Това е и част от усилията на водената от Европейската комисия Коалиция за умения и работни места в областта на цифровите технологии.

През 2016 година компанията стартира програмата "Дигитален гараж" в България като безплатна онлайн платформа за обучение на дигитален маркетинг и онлайн бизнес за служители и предприемачи в сферата на малките и средни предприятия. Оттогава повече от 26 хиляди души са обучени в областта на цифровите умения чрез платформата, а 20% от преминалите през програмата твърдят, че са усетили позитивен ефект върху кариерата и бизнеса си след обучението.