Служителите във врачанската болница получиха заплатите си за февруари
Секция: Здраве
14 Май 2018 14:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Служителите във врачанската болница получиха заплатите си за февруари

/КРОСС/ Tрудовите възнаграждения за февруари са били изплатени днес на работещите в МБАЛ "Христо Ботев". Това съобщиха от Министерството на здравеопазването, цитирайки заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева.

Тя е посетила по-рано през деня лечебното заведение и е разговаряла с персонала. По време на срещата е бил поет ангажимент до края на май болницата да получи средствата си от НЗОК за април. Целта, която са си поставили МЗ и ръководството на врачанската болница, е до края на юни да се преодолее и изоставането в изплащането на мартенските възнаграждения.

Начева е съобщила, че е постигнато съгласие с кредиторите на болницата, което ще даде възможност средствата за персонал да започнат да се изплащат регулярно. За да се изпълнят обаче поетите ангажименти, всички лекари, които в момента са в отпуск, трябва да се върнат на работните си места, за да може лечебното заведение да възстанови нормалния си 24-часов ритъм на работа.

Средствата по Националния рамков договор за 2018 г. за врачанската болница са не по-малко от тези за 2017 г. и лечебното заведение има потенциал и възможност да извърши същия обем дейност, като гарантира на хората от областта качествено, достъпно и навременно здравеопазване, според Начева.