EVN България отличи победителите в Републиканската студентска олимпиада по електротехника
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Май 2018 16:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
EVN България отличи победителите в Републиканската студентска олимпиада по електротехника

/КРОСС/ Компанията ще подкрепи и провеждането на Седмата международна научна конференция „Техника, технологии и системи – ТЕХСИС 2018“.

Представители на EVN България присъстваха на церемония по официалното отличаване на победителите в Републиканската студентска олимпиада по електротехника, която се проведе от 10 до 12 май 2018 г. в Технически университет София - Филиал Пловдив. Участници в нея бяха студенти от техническите вузове в цяла България.

От името на EVN България бяха връчени общо 18 награди за победителите в студентската олимпиада, включително 3 индивидуални и 3 отборни.

Връчването на награди на изявени студенти следва практиката на EVN България да подкрепя развитието на бъдещи специалисти в областта на енергетиката и технологиите.

Като част от целенасочената дейност на компанията в сферата на образованието, EVN България ще подкрепи и провеждането на Седмата международна научна конференция „Техника, технологии и системи – ТЕХСИС 2018“, която ще се проведе в периода 17 – 19 май 2018 г. в Пловдив. Конференцията ще се проведe в рамките на Дни на науката на Технически университет София - Филиал Пловдив  и включва отделни сфери като:

·         Машиностроене и транспорт

·         Електротехника, електроника и автоматика

·         Информатика, комуникационна и компютърна техника и технологии

·         Природни и икономически науки.

 

EVN България има дългогодишна практика да насърчава младите специалисти, като им дава различни възможности да придобият практически опит в реални условия в рамките на компанията. Най-търсена от студентите е лятната стажантска програма „Младежи с бъдеще“, която се организира ежегодно вече 13 години поред.