Сава Зеленски е новият генерален мениджър на Sanofi Genzyme за Централна и Югоизточна Европа
Секция: Здраве
15 Май 2018 12:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сава Зеленски е новият генерален мениджър на Sanofi Genzyme  за Централна и Югоизточна Европа

/КРОСС/ Д-р Сава Зеленски е новият генерален мениджър на Sanofi Genzyme, подразделението на Sanofi за онкология, множествена склероза, имунология и редки болести, за регион Централна и Югоизточна Европа. Той ще отговаря за управлението и развитието на бизнес направлението в деветте държави в региона - България, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания, в унисон със заложените цели на компанията.

Сава Зеленски има близо 20 години опит във фармацевтичния бранш. Стартира кариерата си във фармацевтичната компания Merck, а към екипа на Sanofi Genzyme се присъединява през 2005 г. като генерален мениджър за България. През 2016 г. д-р Зеленски е повишен и заема позицията на мениджър „Бизнес операции" за България, Сърбия, Македония, Албания, Косово и Черна Гора. През всички тези години в компанията той е отговорен за увеличаване на достъпа на пациентите с редки болести до животоспасяващо лечение, както и за развитие на останалото портфолио от лекарства на Sanofi Genzyme.

Д-р Зеленски е завършил медицина в Медицинския университет в София, а в последствие придобива магистърска степен по мениджмънт със специалност „Общ мениджмънт" от Софиския университет „Св. Климент Охридски".