Имали в България ''Здравно Министерство'' ?
Секция: Здраве
15 Май 2018 14:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Имали в България ''Здравно Министерство'' ?

/КРОСС/ Имали в България ''Здравно Министерство''? Този въпрос си задават вече месеци наред българските лекари в различни градове на страната. Вчера на пореден протест излезе Ловешката болница а днес за пореден път на протест излязоха и медиците от болницата във Враца.

Хората в бели престилки нарекоха държавата мащеха и попитаха работещите в Здравното министерство как се живее три месеца без заплата. 

Персоналът напуска, реанимацията не работи. Без анестезиолози не могат да  функционират хирургията и родилното отделение, а в спешното отделение често единствените дежурни са санитарките.

Ами както виждате оздравителният план на министъра и на зам.-министърката проработи – болницата не работи, коментира д-р Георги Комитски.

Полина Комитска е служителката, замеряла зам.-министър Жени Начева с яйца след вчерашната среща във Враца, но не съжалява.

Аз смятам, че нещата трябва да стигнат още по-далече, не само едни яйца да бъдат хвърлени, трябва да излязат всички и да хвърлят яйца, казва жената, която е счетоводител в болницата.

„И също имам пожелание да дойде във Враца и да получи инфаркт, когато няма лекар в спешно отделение, да получи кръвоизлив, да получи счупване, и да няма кой да я транспортира или оперира, пожелавам й го от сърце”, казва медицинската сестра Елина Славейкова.

Едва вчера медиците от врачанската болница получиха парите си за февруари.