Турция гони израелския посланик в Анкара
Секция: СВЯТ
15 Май 2018 17:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Турция гони израелския посланик в Анкара

/КРОСС/ Турското министерство на външните работи привика посланика на Израел във връзка с най-новите събития в Газа, предаде турската частна телевизия НТВ. Телевизионният канал се позовава на източници от министерството.

Според информацията турската страна е изразила пред посланика на Израел в Анкара Ейтан Наех възраженията си във връзка със събитията в ивицата Газа. Било е препоръчано на дипломата да се върне в Израел „за известно време".

Същевременно посланикът на Турция в Тел Авив Кемал Йокем е бил повикан за консултации в Анкара и вече се намира в страната.

По-рано днес Анкара призова мюсюлманския свят да преразгледа връзките си с Израел. Турция поиска извънредна среща на Организацията за ислямско сътрудничество.

Междувременно ден след като десетки хиляди палестинци протестираха на границата на ивицата Газа с Израел, десетки тела бяха пренесени по улиците на анклава за погребение, предаде ДПА.

Общо 60 палестинци бяха убити от израелските сили по време на протестите и 35 бяха погребани днес.

Опечалените скандираха "Аллах е велик" и "Смърт на Израел" и носеха на рамене телата на загиналите, обвити в различни знамена.